İngiltere Başbakanı Johnson’dan feryat gibi çağrı: Covid-19 önlemlerine uyun!

İngiltere Başbakanı Johnson’dan feryat gibi çağrı: Covid-19 önlemlerine uyun!

İngiltere Başbakanı, halktan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı alınan önlemleri ciddiye almasını isteyerek “Tartışmasız önümüzde zor aylar var. Bu basit kuralları birlikte takip edersek bu kışı atlatacağız” dedi.

Boris Johnson, salgına karşı ülke genelinde alınan yeni önlemlere ilişkin yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, önlemlerle halkın özgürlüğünü kısıtlamayı istemediğini ve bu konuda isteksiz olduğunu, ancak salgına karşı tedbir alınmadığı takdirde de çok ciddi sonuçlarla karşılaşılacağını söyledi.

Ülkede alınacak ikinci bir ulusal karantina kararının yalnızca halkın geçim kaynaklarına tehdit oluşturmayacağını aktaran Johnson, aynı zamanda toplumsal ilişkilerin de ciddi zarar görebileceğine dikkati çekti.

HAFİF ÖKSÜRÜK VE ÖLÜM ÇANI

Johnson, alınan yeni önlemler kapsamında, perşembe gününden itibaren tüm bar ve restoranların sadece masalara hizmet vereceğini ve bu yerlerin saat 22.00’de kapanacağını, maske takma zorunluluğunun ise perakende mağazaları, taksiler ve konaklama sektörü için de geçerli olacağını ve pazartesiden itibaren düğün törenlerine katılacak kişi sayısının 30’dan 15’e düşürüleceğini duyurdu.

Halkın tedbirleri ciddiye almaması durumunda daha geniş kısıtlamalara da gidebilecekleri uyarısında bulunan Johnson, şunları kaydetti:

“İnsanları kendi risklerini almaya bırakamayız. Covid-19’lu olmanın trajik gerçekliği şudur ki, sizin hafif öksürüğünüz başkasının ölüm çanı olabilir. Tarihimizde hiçbir zaman toplumsal kaderimiz ve sağlığımız tamamen bireysel davranışımıza bağlı olmadı. Tartışmasız önümüzde zor aylar var. Bu basit kuralları birlikte takip edersek bu kışı atlatacağız." 

+49 – LONDRA

HABERE YORUM KAT