İngiltere, Almanların kamyon kullanmasını istiyor

İngiltere, Almanların kamyon kullanmasını istiyor

İngiltere Ulaştırma Bakanlığı, Büyük Britanya adasında yaşayan ve 1999’dan önce ehliyet almış Alman vatandaşlarına bir mektup gönderdi. Bakan Charlotte Vere, mektupta Almanlara kamyon şoförlüğü teklifinde bulundu.

Sürücüler yakıt alabilmek için Büyük Britanya’nın benzin istasyonlarının önünde kuyruğa girdi. Birçok süpermarket rafları boş kaldı.

Kamyon şoförü krizi ülkeyi etkiliyor ve hükümet birtakım önlemlere başvuruyor. Bir İngiliz gazetesinin haberine göre, Büyük Britanya'da 1999 senesi öncesi sürücü belgesine sahip Alman vatandaşlar, kamyon şoförü sıkıntısı nedeniyle İngiliz hükümetinden mektup aldığı iddia ediliyor. Mektupta, 1999'dan önce ehliyet alan binlerce Alman'ın, tecrübesi olsun ya da olmasın kamyon kullanması talep ediliyor.

1999’dan önce Almanya’da ehliyet alan herkes en az 7,5 tonluk kamyon kullanabilir. Bu, Büyük Britanya’daki teslimat krizinin bir nebze çözülmesine yardımcı olacağı düşünülüyor.

Ulaştırma Bakanlığı’nın mektubunda, "Becerilerinize ve deneyiminize hiç bu kadar ihtiyaç duyulmamıştı. Lojistik sektöründe, kamyon şoförleri için büyük fırsatlar var ve sektör genelinde çalışma koşulları iyileşti” ifadelerine yer verildi.

Çeşitli haber kaynaklarına göre, kamyon şoförlüğüne çağrı mektubu sadece Almanlara değil, tır ehliyeti olan tüm kişilere de gönderildi. Mektubun gönderildiği yaklaşık bir milyon kişinin arasında, Alman terör uzmanı ve Londra’da bir Üniversitede ders veren Peter Neumann da vardı. Neumann mektubu Twitter’da, “Politika ve bilim işe yaramazsa, Brexit Britanya’sında kamyon şoförü olabileceğimi bilmek güzel” diyerek paylaştı.

Londra’da eşiyle birlikte yaşayan 41 yaşındaki bir başka Alman, “Bizim için burada başka iş olanakları olduğunu bilmek güzel. Almanya’ya gitmiş olsaydık, muhtemelen hiçbir zaman kamyon şoförlüğü teklifi alamazdık" dedi.

Büyük Britanya yakıt krizi: Pazartesi gününden itibaren askerler görev başında

Britanya adasındaki kamyon sürücü sıkıntısı şu anda ciddi sorunlara yol açıyor: Tankerlerin çoğu, zamanında teslim edilmediği için benzin istasyonlarının önünde uzun kuyruklar oluştu. Ayrıca süpermarket rafları kısmen boş kaldı. Pandemi sırasında Doğu Avrupa’dan birçok kamyon sürücüsü ülkeyi terk etti. Ülkedeki katı giriş kuralları, birçoğunun geri dönmemesine sebep oldu. Hükümet, Noel’e kadar birkaç bin sürücüye kısa süreli vize vererek durumu düzeltmeyi planladı.

Bu nedenle, hükümet merkezi Downing Street'in Cumartesi günü yaptığı açıklamaya göre, Pazartesi günü itibariyle 100'ü kamyon şoförü olmak üzere yaklaşık 200 silahlı kuvvet mensubu geçici destek sağlayacak. Aynı zamanda hükümet, yabancı kamyon şoförlerine yönelik kurallarını esnetti.  Şimdiye kadar hükümet, yurtdışından başvuranları Noel'e kadar geçici vizelerle adaya çekmeye planladı.

Artı49 Haber Merkezi

Haber: Tuğba Ünal

HABERE YORUM KAT