İngiliz ekonomisinin önlenemeyen düşüşü: Tüketici, harcama yapamıyor

İngiliz ekonomisinin önlenemeyen düşüşü: Tüketici, harcama yapamıyor

Bu yılın ilk çeyreğinde, beklentilerin üzerinde, yüzde 2,2 seviyesinde daralan ülke ekonomisi, son 40 yılın üç aylık bazda en sert daralmasını kaydetmiş oldu. Tüketici harcamaları geriledi.

İngiliz ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde yüzde 2,2 oranında daralma göstermesi, durumun sanıldığından daha “vahim” olduğuna yeni bir işaret olarak değerlendirildi. 

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) verilerine göre, ülke ekonomisi bu yılın ilk çeyreğinde, beklentilerin üzerinde, yüzde 2,2'lik bir daralma kaydetti. Beklenti, ülke ekonomisinin yüzde 2 daralması yönündeydi. 

İlk çeyrek verileri ile İngiliz ekonomisi, 1979 yılından bu yana çeyreklik bazda en sert daralmasını kaydetmiş oldu. İngiliz ekonomisi, geçen yılın son çeyreğinde yüzde 2 daralmıştı.

ONS Ulusal İstatistik Başkan Yardımcısı Jonathan Athow, konuya ilişkin değerlendirmesinde, "Mart ayında tüm ana sektörlerde dikkate değer bir azalma görüldü. Mart ayında tüketici harcamalarındaki sert düşüş, hane halkı tasarruflarında dikkate değer artışa yol açtı. Öte yandan, son verilere göre, İngiliz ekonomisi mart ayında yüzde 6,9 daraldı" ifadelerini kullandı.

+49 -  LONDRA

FOTO:  A Perry on Unsplash

HABERE YORUM KAT