İngiliz Başbakanı kebapçı çıktı

İngiliz Başbakanı kebapçı çıktı

İngiliz Başbakanı Boris Johnson, Kovid-19 ile birlikte yüksek riskte olan obeziteye'de değinen Johnson kendisinin diyet yaptığını belirterek "Kebap benim en sevdiğim sağlıklı yiyecek" diye konuştu.

İngiltere’de Maliye Bakanlığı, idari yönetim merkezlerinin başkent Londra dışına taşınmasının kararın ardından yakın bir gelecekte ülkenin kuzeydoğusundaki Darlington kentine taşınmaya hazırlanıyor.

Bu kapsamda, İngiltere Başbakanı Boris Johnson Maliye Bakanı Rishi Sunak ile birlikte yapılan çalışmaları incelemek için bölgenin yakınındaki  Teesport limanını ziyaret etti.

NTV'nin haberine göre basına açıklamalarda bulunan Johnson,pandeminin ülke ekonomisine verdiği zarara değindi ve obezitenin Kovid-19 ile birlikte yarattığı tehlikeye dikkat çekti. 

Johnson şunları söyledi:

“Pandeminin, ülkemizin muzdarip olduğu obezite hastalığı tarafından daha da kötüleştirildiği gerçeğiyle yüzleşmeliyiz. Bununla ilgili benim de kişisel deneyimlerim  bulunuyor. Obezite ile başa çıkmanın en iyi yolu insanları bu konuda kötü hissettirmek değil, onlara kilo verince daha iyi, daha neşeli ve daha dinamik hissedeceklerini söylemektir."Diğer taraftan geçen yılın Mart Ayında Kovid-19 yakalanan ardından yoğun bakımda tedavi veren Johnson fazla kiloları nedeniyle hastalıkla mücadele etmekte güçlük çektiğini ve ardından kilo verdiğini ve sağlıklı bir beslenme alışkanlığı edindiğini söyledi.

Hangi yiyecekleri tükettiğini sorulduğunda ise Johnson, “Benim en sevdiğim sağlıklı yiyecek kebap. Çok sağlıklı öyle değil mi?"  yanıtını verdi.

Bakan Sunak ise, “Izgara olarak hazırlandığında sağlıklı” dedi. 

Kaynak: HABERGLOBAL

FOTO:HABERGLOBAL

HABERE YORUM KAT