İnek, bir kadının ölümüne sebep oldu... Ailesi 260 bin Euro tazminat istiyor

İnek, bir kadının ölümüne sebep oldu... Ailesi 260 bin Euro tazminat istiyor

Avusturya'da yaşanan olayda bir kadın inek tarafından saldırıya uğramış ve hastanede hayatını kaybetmişti. Aile şimdi hukuk mücadelesi veriyor

Avusturya'daki dağ meralarında, inek saldırıları artmaya devam ediyor. Sığırlar, temel olarak sevecen ve ailevi bağlara sahip barışçıl hayvanlar; ancak bir tehlike altında yavruları varsa, tüm sürü birlikte kendilerini savunmak için harekete geçiyor. İnsanlar buzağılara çok yaklaştıkları zaman bir tehdidi olarak algılanabilir.

Haziran 2017'de gerçekleşen olayda iki kadın sığır sürüsünün yanından geçiyordu. Kadınlar arkadaşında buzlalarını besleyen inekler olduğunun farkına varmadı. İnekler koruma içgüdüleri ile kadınlara saldırdı ve ezgi. Kadınlardan biri hafif yaralanırken 70 yaşındaki diğer kadın ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

70 yaşında hayatını kaybeden kadının ailesi ise şimdi hukuk mücadelesi veriyor ve inek sahibinden 260 bin Euro tazminat istiyor. Ailenin iddiası ineklerin gerekli güvenlik önlemi için otlatılmadığı.

HABERE YORUM KAT