İmamoğlu’nun ittifak teklifine olumsuz yanıt

İmamoğlu’nun ittifak teklifine olumsuz yanıt

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yerel seçimde başarı için İstanbul İttifakı’nı kuracaklarını belirtip tüm partileri bir araya toplayacağını söyledi. Ancak, İYİ Parti’den İmamoğlu’na olumsuz yanıt geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, yerel seçimde ittifak tartışmalarıyla ilgili geçen hafta ''İstanbul ittifakının kurulabileceğine inanıyorum'' demişti. İmamoğlu, günü geldiğinde makul görüşmeler için zemin oluşacağını ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de buna dahil olduğunu söylemişti.

İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu, Başkanlık Divanı toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel'in, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik ziyareti sırasında, İmamoğlu'nun yaptığı ittifak açıklamasının divan toplantısında gündeme gelip gelmediği sorulan Zorlu, “Böyle bir değerlendirmemiz olmadı. Böyle bir iletişim de yok. Bu konu bizim için nihayete ermiş bir konudur. Çalışmalarımızı çok ciddi bir şekilde olabildiğince hızlı bir biçimde yürütüyoruz. Adaylarımızı önümüzdeki günlerde peş peşe açıklamaya devam edeceğiz.” yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum