İmamoğlu-Özgür Özel cephesinden ortak formül

İmamoğlu-Özgür Özel cephesinden ortak formül

Değişim tartışmalarının yaşandığı CHP’de İmamoğlu ile Özgür Özel’in ortak formülü kulislere sızdı.

Son seçimdeki başarısız sonuçların ardından CHP içinde değişim tartışmaları hız kazandı. Bu değişim sürecinde merkezde yer alan isim olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 10-15 gün içerisinde İBB Başkan adaylığını açıklayacağı iddialarıyla gündemde. Ancak, değişim hareketinin öncüleri arasında yer alan Gökhan Günaydın, Bülent Tezcan, Muharrem Erkek, Selin Sayek Böke gibi isimlerin bu listede yer almayacağı konuşuluyor. Bu isimlerin parti tabanı ve seçmeninden yetersiz değişim argümanına yönelik tepki aldığı ifade ediliyor.

İstanbul'un kurultayda 196 delege ile temsil edileceği hatırlatılarak, bu sayının 36 ilin toplam delege sayısına eşit olduğu belirtiliyor. İstanbul'da CHP'nin önde olduğu ilçe örgütlerinin İmamoğlu'na destek verdiği göz önüne alındığında, kurultayın zorlu bir mücadeleye sahne olabileceği belirtiliyor.

Parti içi yetkililer, "2018'de Muharrem İnce'nin salondaki destekçileriyle iyi bir sonuç elde ettiğini hatırlatıyorlar. Bu kurultayda da 'değişim' vurgularının göz ardı edilmesi halinde benzer bir atmosferin oluşabileceği" yönünde görüş belirtiyorlar. Değişimin, hem parti tabanının hem de delege üyelerinin beklentileri doğrultusunda şekillenmesinin önemine vurgu yapılıyor.

HABERE YORUM KAT