İmam Hatiplinin Atatürk'e hakareti Tarkan'ı çıldırttı

İmam Hatiplinin Atatürk'e hakareti Tarkan'ı çıldırttı

Ünlü şarkıcı Tarkan, son günlerde yaşanan iki önemli gelişme hakkında bir açıklama yaptı.

İlk olarak İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafına uygunsuz hareketlerde bulunduğu tespit edilen bir şüphelinin gözaltına alındığı bilgisi verildi. Bu şahsın, 17 yaşında bir İmam Hatip öğrencisi olduğu ifade edildi.

Diğer bir olay ise Disney Plus'ın, Türk yapımı dizi ve filmleri dijital platformdan kaldırmasının ardından 'Atatürk' dizisini de yayınlamama kararı almış olmasıydı. Bu konuyla ilgili olarak Tarkan, daha önce sessiz kalmış ve eleştirilere maruz kalmıştı.

Tarkan, son gelişmeler üzerine bir açıklama yaparak şunları söyledi: "Bugün utanarak tanık olduğumuz, Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan büyük saygısızlık, hadsizlik ve ayıp beni de derinden üzdü, rahatsız etti ve endişelendirdi. Uzun süredir Atatürk’e karşı yürütülen itibarsızlaştırma ve karalama çalışmalarının vahim sonuçlarıdır bunlar. İlke ve inkılaplarıyla bugün bile yolumuza ışık tutan, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk’e yapılan böyle ayıplara ve haksızlıklara sessiz kalmamamız, tüm kalbimiz ve gücümüzle onu daha da fazla korumamız, savunmamız gerektiğini bir daha anlıyorum."

Ayrıca Tarkan, Disney Plus'ın 'Atatürk' dizisini yayınlamamakla ilgili olarak da şunları ekledi: "Ve evet, haklıydınız. Disney yetkililerinin, Disney+'ta yayınlamama kararı aldığı Atatürk filmiyle ilgili herkesin tepki gösterdiği günlerde de sessiz kalmamam gerekiyordu. Bu kararın arkasındaki nedenler her ne idiyse kabul edilemezdi. Çünkü bugün bir daha görüyoruz ki bu zamanlar, Atatürk’ün varlığına, ışığına, bu millet ve vatan için yaptıklarını hatırlamaya en çok ihtiyacımızın olduğu zamanlardır."

HABERE YORUM KAT