İlkay Gündoğan, Barcelona'ya imzayı attı
Yayınlanma:
İspanyol kulübü Barcelona, Manchester City forması giyen Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan'ı 2+1 yıllığına transfer etti.
Barcelona, İlkay ile 30 Haziran 2025'e kadar sözleşme imzaladıklarını ve sözleşmede 1 yıllık opsiyon bulunduğunu duyurdu. 32 yaşındaki futbolcunun serbest kalma bedeli ise 400 milyon Euro olarak belirlendi.
Manchester City'de 7 sezon boyunca forma giyen İlkay Gündoğan'a ayrılık sonrası veda eden kulüp, sosyal medya hesabından "Bu anları asla unutmayacağız" başlıklı bir video paylaştı.
2016 yılında Manchester City'ye transfer olan İlkay, takımla birlikte birçok başarı elde etti. Mavilerle 5 Premier Lig, 2 İngiltere Kupası, 2 İngiltere Süper Kupa ve 1 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadı.
Türk asıllı Alman futbolcu, Manchester City ile toplamda 304 maça çıkarken, 60 gol atıp 40 asist yaparak etkileyici bir performans sergiledi.
Dünya