İlahiyat öğrencileri bilgilendirildi

İlahiyat öğrencileri bilgilendirildi

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) desteğiyle Türkiye’de Uluslararası İlahiyat Programı’na (UİP) gitmeye hak kazanan öğrenciler arasında tanışma ve bilgilendirme programı düzenlendi.

Münster DİTİB Dini Danışma Kurulu ve Eyalet Bölge Birliği tarafından, 2020 - 2021 eğitim-öğretim yılında UİP’e başlayacak öğrencileri yakından tanımak, motive etmek ve tecrübe paylaşımını aktarmak maksadıyla bilgilendirme programı gerçekleştirildi.

Ibbenbüren DİTİB Eyüp Sultan Camisi’nde gerçekleşen programa, Münster bölgesinden Uluslararası İlahiyat Programı’na gitmeye hak kazanan 20 öğrenci katıldı.

Münster DİTİB Eyalet Bölge Birliği’nin çalışmaları hakkında bilgi veren başkan Durmuş Aksoy, “Uluslararası İlahiyat Programı’na büyük önem veriyoruz” dedi.

İlme ve öğrenmeye vurgu yapan Münster DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Fatih Keskin ise şöyle konuştu: 

“Allah’ın biz kullarına ilk emri Oku’dur. Kişinin kendisi, içinde yaşadığı toplum, hatta insanlık için yararlı olacak bütün ilimlerin okunup öğrenilmesi bu emrin kapsamı içindedir. Bu manada UİP Almanya’da yetişen gençlerimiz için büyük önem arz etmektedir.“ 

Uluslararası İlahiyat Programı mezunu Köln Genel Merkez görevlisi Sami Sipahi ve Münster Bölge Birliği başkan yardımcısı Merve Mert, UİP ile ilgili tecrübelerini aktararak önemli tavsiyelerde bulundu.

Program 2020 - 2021 eğitim-öğretim yılında Uluslararası İlahiyat Programının çerçevesinde Ankara, Bursa-Uludağ, İstanbul-Marmara, İstanbul-29 Mayıs, İstanbul ve Konya Üniversitelerinde eğitimlerini sürdürecek öğrencilere hediye takdimiyle sona erdi.

+49 – MÜNSTER

FOTO: A.A.

HABERE YORUM KAT