İki ünlü gazeteci 'Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının onurunun nasıl satıldığını' anlattı

İki ünlü gazeteci 'Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının onurunun nasıl satıldığını' anlattı

Sözcü gazetesi yazarı Uğur Dündar ve Cumhuriyet gazetesi yazarı Murat Ağırel, köşelerinde Türkiye Cumhuriyeti'nin gayrimenkul satın alınması karşılığında yabancılara verdikleri vatandaşlığı eleştirdi.

Türk vatandaşlığı karşılığı yabancılara konut satışında 250 bin dolar olan düzenleme geçen yıl haziran ayında 400 bin dolara çıkarılmıştı. İki ünlü Türk gazeteci, son günlerde bu konuyu ele aldı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Murat Ağırel "400 bin dolara kaç vatandaşlık alınır?" yazısında konu hakkında "İpini koparan ülkeye gelip vatandaşlık alacak..." yorumunda bulundu.

Ağırel yazısında vatandaşlık almak isteyen yabancılarla çalışan şirketlerdeki  yapılan yolsuzluklara değindi. Ağırel, "Çalışma Bakanlığı’ndaki müfettişler tapu dairelerinde görevli olarak değil vatandaş olarak gezdiklerinde durumun vahametini çok iyi görecekler" cümlelerini kurdu.

Türkiye'nin en tanınan gazetecilerinden biri olan Uğur Dündar ise Sözcü'deki yazısında "Vatandaşlık onurumuz nasıl satılıyor?.." başlığıyla kendisine gelen bir mektubu paylaştı.

Dündar'a mektup yazan Sermaye Piyasa Kurulu (SPK) ve Bankacılık Düzenleme Denetleme Kurumu (BDDK) lisanslı gayrimenkul değerleme şirketi vatandaş, T.C vatandaşlığı almak için başvurulan hileleri anlattı.

Dündar, daha önce konu hakkında yaptığı haberler hakkında tehdit aldığını yazdı ve yazısını "Değindiğim usulsüzlüklerin üstüne gitmiş olsalardı, bugün bu rezilliklerle karşılaşmazdık!..." sözleriyle bitirdi.
 

HABERE YORUM KAT
2 Yorum