II. Bremen – İzmir İş İnsanları Buluşması gerçekleşti

II. Bremen – İzmir İş İnsanları Buluşması gerçekleşti

Dünya Kenti İzmir Derneği Hannover ve İzmir tanıtım ofislerini İzmir Büyükşehir Bld. Başkanı Tunç Soyer ile birlikte açıldı. İzmir kenti ilk defa bürokratlar, İzmirli iş insanları bu kadar büyük bir delegasyon ile yurt dışında temsil edildi.

Almanya’da noel zamanı olmasına rağmen heyet büyük bir ilgi ile karşılandı, Hannover Ve Bremen’de en üst düzeyde  ağırlandı.

Hannover Büyükşehir Belediye Bşk. Belit Onay heyeti Avrupa’nın en güzel tarihi belediye sarayında karşıladı, iki şehir arasında bilhassa fuarcılık konusunda daha sıkı işbirliğine gidilmesi kararlaştırıldı.

İzmir kardeş şehri Bremen’de ise iyi daha da yoğundu, Bremen Eyalet Parlementosu, Bremen Büyükşehir Belediyesi İzmir heyetine büyük ilgi gösterip bir çok etkinlikler düzenledi.

whatsapp-image-2022-12-22-at-16-22-56.jpeg

En büyük etkinlik ise 1405 yılında inşa olmuş Unesco mirası  tarihi Bremen belediyesi binasında yapılan ortak toplantı oldu.

İzmir’den gelen kadın ve erkek Efeler, klasik müzik sanatciları Bremenliler’e unutamayacakları bir sanatsal gösteri sundular.

DİDER’in düzenlediği 2.Bremen-İzmir Ekonomik Forum toplantısında ise alman ve Türk iş insanları  İzmir ve Bremen’deki yatırım olanakları hakkında bilgi alıp karşılıklı görüşmeler yaptılar.

Almanya seyahatinde konu sadece ekonomi değildi, İzmir’den getirilen “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” konulu karikatür sergisi Bremen’de sergilendi. Köy Koop Başkanı Bayan Neptün Soyer ve İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılıç’ın katıldığı forumda toplumda cinsiyet eşitliği tartışıldı.

Bremen eyaleti ile İzmir arasında eğitim, yenilenebilir enerji konusunda daha yakın işbirliğine gidilmesine karar verildi.

whatsapp-image-2022-12-22-at-16-22-59.jpeg

Yine DİDER kolaylaştırıcılığında Bremen Osterholz İlçesi ile İzmir Gaziemir ilçesi arasında resmî kardeş şehir anlaşması Osterholz Belediye Başkanı Ulrich Schlüter ile Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda arasında imzalandı.

DİDER Genel Başkanı Dr. Ahmet Güler ve DİDER Almanya sözcüsü Remzi Kaplan, diğer Dider şehir başkanları ile birlikte Avrupa ve İzmir arasındaki işbirliğinin gelişmesi için gönüllü olarak daha da yoğun çalışacaklarını, 2023’de Avrupa’da 12 şubeye ulaşacaklarını açıklayarak, Almanların Tunç Soyer ve İzmir’li iş insanlarına gösterdikleri ilgiyi Almanya’da ilk defa gördüklerini belirttiler.

whatsapp-image-2022-12-22-at-16-22-52.jpeg

HABERE YORUM KAT