İade edilebilir şişeler için yeni kurallar...

İade edilebilir şişeler için yeni kurallar...

Aldi, Lidl & Co iade edilebilir şişeler için iade limiti getiriyor...

Almanya'da şişelerin çoğunda, iade edildiklerinde tekrar ödenen bir depozito var. Hangi şişenin veya kutunun değiştirilip değiştirilemeyeceğine ilişkin düzenleme bazen kafa karıştırıcıydı.

İade edilebilir cam bira şişesi (tüm boylar)    8 sent
Salıncak kapaklı yeniden kullanılabilir bira şişesi    15 sent
İade edilebilir maden suyu şişesi (cam veya PET)    15 sent (istisnalar: 25 sent)
Tüm tek kullanımlık şişeler ve kutular    25 sent
Meyve suyu veya alkolsüz içecekler için iade edilebilir şişeler    15 sent

(Kaynak: mehrweg.org)

Cam veya plastikten yapılmış yeniden kullanılabilir bir su şişesinde 15 sent, yeniden kullanılabilir bir cam bira şişesinde yalnızca sekiz sent vardı ve şarap ve alkollü içkiler gibi bir cam şişe alkolde depozito yoktu. Prensip olarak, üç litre veya daha fazla kapasiteli tüm şişeler de depozitodan muaftı.

Mevduat düzenlemeleri ilk kez Temmuz 2021'de değişti . Mecklenburg-Western Pomeranian tüketici danışma merkezi, o zamandan beri bu, çeşitli içecek paketlerinde de mevcut ve bu değişiklik gazsız meyve sularını ve alkollü karışık içecekleri de etkiliyor, diye yazıyor. hna.de raporlarına göre, önümüzdeki birkaç yıl içinde daha fazla düzenleme izlenecek ve birkaç paket depozito olarak iade edilebilecek .

Bu değişikliklerin nedeni, Almanya'nın artan atıklardan kaçınmak ve hammaddeleri korumak istemesi. Bu nedenle, 2023'ten itibaren ödeme yönetmeliğine ek olarak, tüm restoran, bistro ve kafelere plastik atıkların önlenmesi için yeniden kullanılabilir içecek bardakları ve tabaklar sunma zorunluluğu da gelecek. 2025'ten itibaren tüm tek kullanımlık PET içecek şişeleri ayrıca en az yüzde 25 oranında geri dönüştürülmüş plastik içermesi gerekiyor.

Aldi, Lidl, Rewe and Co.'daki mevduatlar için yeni kurallar: daha fazla sürdürülebilirlik ve iklim koruması

1 Ocak 2022'den itibaren , tüm içecek kutularında olduğu gibi, iade edilmeyen tüm içecek şişeleri depozitoya tabi. Halihazırda piyasada bulunan tek kullanımlık içecek ambalajları 1 Temmuz 2022'ye kadar satılabilir, ancak bundan sonra satılamaz. Federal Hükümet bu konuda vatandaşları bilgilendirecek. Sütlü içeceklerin bulunduğu plastik şişeler 2024 yılına kadar geçiş sürecinde olup, sonrasında tamamı depozitoya tabi olacak.

Depozito şişeleri için iade limiti

Aldi , Lidl , Rewe ve Co. gibi bazı süpermarketlerin ikamet haklarına atıfta bulunduğunu bildiriyor.

Bireysel mağazalar depozito paketinin iadesini satın alma başına 20 ürünle sınırlandırılıyor. Bu nedenle supermarketlerde iade işlemi gerçekleştirmeden önce bilgi alınması önemli.

Fotoğraf: Unsplash - jon_chng

 

 

HABERE YORUM KAT