Huzurevinde ilginç bir huzursuzluk: “Alman olsaydı böyle olmazdı”

Huzurevinde ilginç bir huzursuzluk: “Alman olsaydı böyle olmazdı”

Nürnberg kentinde hizmet veren Hayat Bakımevi binası el değiştirdi. Müdür Mühibe Serçe değişimle ilgili yeterince bilgilendirilmediklerini ve yeni sahibin yeterli önlem alınmadan bahçede inşaata başladığını öne sürdü.

Nürnberg kentinde 10 yıl önce Müslüman yaşlılara yönelik hizmet vermek üzere kurulan
Hayat Bakımevi’nde huzursuzluk baş gösterdi.


“BAHÇEDE İNŞAAT MAKİNASI GÖRÜNCE ŞOK OLDUM”
Müdür Mühibe Serçe Hayat Bakımevi binasının satılması ve ardından yaşananları +49’a anlattı:
“Bakımevi binasının satıldığını ve çok kısa bir süre içinde boşatılması gerektiğini öğrendikten hemen sonra bahçesinde kepçe makinasını  görünce şoke oldum. Bakımevinin bir Türk tarafından satın alındığını ekim ayında duydum. Bakımevini satın alan Türk ile bir araya gelip konuşma randevumuz ise maalesef gerçekleşmedi. Bize gönderildiği belirtilen çıkış bilgisi elimize ulaşmadan iki hafta önce elemanlar beni karantina nedeniyle kaldığım evden aradılar ve ‘Bakımevinin bahçesinde bir şeyler oluyor. Gürültüden bakımevi sakinleri rahatsız oluyor. Neler olduğunu anlayamıyoruz’ dediler. Yeni ev sahibini aradım ve ‘Henüz çıkış olmadan bakımevimizin bahçesinde yaşlı hastalarımız varken neden inşaat başlattınız?’ diye sordum.
“SADECE RAMPA YAPACAKMIŞ”
Bana ‘İnşaat başlatmadım. Sadece küçük bir rampa yaptıracağım. Bu nedenle bahçeye küçük bir kepçe makinası girdi, uzun süreli çalışma olmayacak’ dendi.
Müslüman yaşlı hastalarımızın hediyelerini dağıtmak için bakımevine geldiğimde, bahçede gördüklerimiz bizi çok şaşırttı. ‘Buraya park edilmez’ yazan  levhada hiçbir tarih belirtilmemiş, bina tahliye edilmeden ve iyi bir güvenlik önlemi alınmadan inşaat başlamıştı.
“ALMAN HUZUREVİ OLSA İZİNSİZ GİREBİLİR MİYDİ?”
Pandemi döneminde binadan 6 ay süre içinde çıkamayacakları en az bir sene süre verilmesi konusunda avukatımız hukuki işlem başlattı. Eski binanın yenilenerek bir bakımevinin kurulması uzun yıllar alıyor. Bakımevi aynı zamanda küçük bir hastane olarak kabul edilmelidir. Ocaktan itibaren binanın kirası yeni ev sahibine havale edilecek. Burası bir Alman huzurevi olsaydı, izinsiz bahçeye kepçe makinası ile girebilir miydi?” 
Öte yandan Nürnberg Müsiad yönetim kurulu üyesi de olan Mühibe Serçe'ye ilk destek Müsiad Nürnberg Teşkilatı Başkanı Haluk Dokur’dan geldi. Haluk Dokur “Yaşlılarımıza hizmet veren Hayat Bakım Merkezi Almanya’da bir örnek teşkil etmektedir. Mühibe Hanım da örnek olarak gösterilen girişimcilerimizdendir. Örnek alınan bir kadın girişimcimizi bir Türk vatandaşımızın zorda bırakması üzücüdür. Etik olarak yapılan yanlış. Burası Alman huzurevi olsaydı bu uygulamayı yapamazdı” dedi. 
İLHAN BABA – NÜRNBERG
 


 

HABERE YORUM KAT
1 Yorum