Hulki Cevizoğlu: Siz beni televizyonlardan tanıyorsunuz, Meclis’te de tanıyacaksınız

Hulki Cevizoğlu: Siz beni televizyonlardan tanıyorsunuz, Meclis’te de tanıyacaksınız

Hulki Cevizoğlu'nun genel kuruldaki tek konuşması, 3 Ekim tarihinde yerinden söz alarak yaptığı gündem dışı konuşma oldu.

14 Mayıs seçimlerinde AKP'den İstanbul Milletvekili seçilen Hulki Cevizoğlu, bugüne kadar Meclis'te yemin töreni dışında sadece bir kez yerinden söz alıp konuştu. Cevizoğlu, haftanın birkaç gecesi ise ekranda yorumculuk yapıyor.

Uzun yıllar televizyon programcılığı yapan Hulki Cevizoğlu, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde AKP'den İstanbul Milletvekili seçilerek Meclis'e girdi.

Yemin töreninde kürsüye çıkan Cevizoğlu, o günden sonra hiç Meclis kürsüsüne çıkmadı.

Meclis faaliyetlerine bakıldığında sadece iki kanun teklifinde imzacı olan Cevizoğlu'nun ilk imzacı olduğu kanun teklifi, soru önergesi, genel görüşme önergesi, Meclis soruşturma ve araştırma önergelerinde hiçbir çalışma yapmadığı görülüyor.

"MECLİS'TE DE TANIYACAKSINIZ"

Yenimesaj'ın haberine göre genel kurulda yemin etmek için kürsüye çıkan ve ondan sonra hiç kürsüye çıkmayan Hulki Cevizoğlu'nun genel kuruldaki tek konuşması ise 3 Ekim tarihinde yerinden söz alarak yaptığı gündem dışı konuşma oldu.

Cevizoğlu o konuşmasında da TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil'in kendisine yönelik söylediği, "Anayasa'yı uygulamayanlar anayasa yapamazlar" sözüne cevap verdi.

Cevizoğlu, "Ben sizlere cevap vereceğim arkadaşlar ama daha henüz erken. Siz beni televizyonlardan tanıyorsunuz, Mecliste de tanıyacaksınız. İlerleyen günlerde ben sizlere cevap vereceğim." dedi.

Sera Kadıgil ise bunun üzerine, "Vallahi ilk defa görüyorum hayatımda sizi, hiç bilgim yok kim olduğunuza dair; AKP'li bir erkek vekil." dedi.

İKİ GÜNDE BİR TELEVİZYON EKRANINDA

Meclis performansı bu şekilde olan AKP İstanbul Milletvekili Hulki Cevizoğlu'nun ekran performansı ise parmak ısırtıyor.

Cevizoğlu, Haber Global'de ortalama iki günde bir ekrana yorumcu olarak çıkıyor.

Hulki Cevizoğlu'nun TV yorumculuğu için bir ücret alıp almadığı ise bilinmiyor.

HABERE YORUM KAT