Hollandalı polis: Ölüm listesiyle ilgili bilgiyi mafyaya satmış

Hollandalı polis: Ölüm listesiyle ilgili bilgiyi mafyaya satmış

Hollanda’da gizli bilgileri mafyaya sızdırdığı için yargılanan bir polis suçlamaları kabul etti ve 4 yıl hapse mahkûm edildi.

Geçtiğimiz günlerde Hollanda’nın Vianen bölgesinde bir polis, gizli bilgileri sızdırdığı gerekçesi ile gözaltına alınmıştı. Çıktığı mahkemede itiraflarda bulunan ve kendisine yöneltilen suçlamaları kabul eden bu polis 4 yıl hapis cezasına çarpıtıldı.

www.esrefkerkuklu.com haber portalında yer alan habere göre  44 yaşındaki Orm K. adlı polis görevi sırasında, 2 yıl boyunca suç örgütlerine para karşılığında gizli dosyaları sattığını mahkemede itiraf etti. Hollanda basınında yer alan habere göre, söz konusu memurun araba plakası kontrol etmek için 100 avro, daha geniş araştırmak için 250 avro, tam bir dosya için 500 avro gibi sabit fiyat tarifesi ile çalıştığı ortaya çıktı. Polis, itiraflarının devamında, yaptığı bu işlerden 30 bin avro kazandığını dile getirdi. 

Savcı ise polisin rakamın iki katı civarında haksız kazanç sağladığını düşünüyor. Zanlının, mafyadan uyuşturucu çaldığı iddiası ile ölüm listesine alınan kişinin, hem fotoğrafını hem de ev adresini mafyaya sattığı kayıtlara geçti. Ölüm listesinde olan kişinin evi ve işyerlerinin mafya tetikçilerince tarandığı da polisler tarafından tespit edildi. 

Suçunu tek tek itiraf eden polisin “20 yıl polis olarak bir merkezde çalıştım. Daha sonra oradan başka bir yere görevim çıktı. Bu sırada bunalımda ve boşlukta olduğum bir döneme denk geldim. İlişkim iyi gitmiyordu, bu süreçte gelen bir teklifi kabul ettim ve olay buraya kadar devam etti” dediği öğrenildi.

+49 – AMSTERDAM

Kaynak:  www.esrefkerkuklu.com

HABERE YORUM KAT