Hollandalı aşırı sağcı siyasetçi Geert Wilders'in "Stop İslam" paylaşımına tepki yağdı

Hollandalı aşırı sağcı siyasetçi Geert Wilders'in "Stop İslam" paylaşımına tepki yağdı

Hollanda Özgürlük Partisi başkanı olan aşırı sağcı Geert Wilders'in "Stop islam, stop ramazan" şeklinde Tweet atmasına AK Parti hükümeti tepki gösterdi.

Hollanda Özgürlük Partisi başkanı aşırı sağcı Geert Wilders'in "İslam'ı durdurun, ramazanı durdurun" ifadelerini içeren Twitter paylaşımına AK Parti'li isimler tepki gösterdi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Wilders'in paylaşımını alıntılayarak şunları söyledi:

"Bu faşist, Ramazan’a saldırırken aslında insanlığa saldırıyor. İnsanlığa düşman olanların yeni perdesi İslam’a düşmanlık. İnsanlığa düşmanlıklarını İslam düşmanlığı ile gizlemeye çalışıyorlar. Ama bu kin ve nefret sadece kendilerini zehirliyor. Bu hep böyleydi zaten. İslam düşmanı olup da mazlumları, göçmenleri, fakirleri, muhtaçları ve 'yabancı'ları seven yoktur. Irkçı ve faşist bir kafayla insanlık düşmanıdırlar. O yüzden İslam düşmanlığının olduğu yerde insanlık düşmanlığı pusudadır."

 

 

 

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da İngilizce yaptığı paylaşımında şunları söyledi: "Bir faşist dışında kim 2 milyar mensubu olan barış dini İslam'a saldırmaya cesaret edebilir? Geert Wilders İslam'ın kınadığı aşırılık, ırkçılık ve şiddetin temsil ediyor. Kalpsiz Geert Wilders ırkçı faşist ve ekstremisttir. İslam bunların tümünü mahkum eder. Irkçılığı durdurun!"

 

 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ise Twitter hesabından şu ifadeleri paylaştı: "Barış dini İslam'ı ve rahmet ayı Ramazan-ı Şerif'i hedef alan Hollandalı ırkçı bir siyasetçinin söylemleri asla kabul edilemez. İslam düşmanlığını körükleyen, toplumsal barışı hedef alan ırkçı zihniyete karşı uluslararası toplumu bilinçli bir mücadeleye davet ediyorum. Avrupa'da yükselen İslam düşmanlığına ve bu tür sistematik provokasyonlara karşı Müslümanlar olarak akl-ı selim ile hareket ederek, İslam'ın hayat veren ilkelerini ve Ramazan ayının rahmetini yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz."

 

 

KAYNAK: EVRENSEL

HABERE YORUM KAT