Hollanda'da ölüm döşeğindeki Türk hasta Dilara Şahin Türkiye'ye getirildi

Hollanda'da ölüm döşeğindeki Türk hasta Dilara Şahin Türkiye'ye getirildi

Hollanda'da yaşayan ve kaldırıldığı hastanede ölüm kalım savaşı verirken hastane yönetiminin yaşam fişini çekmeye karar verdiği lösemi hastası 24 yaşındaki Dilara Şahin Türkiye'ye getirildi.

Hollanda'da yaşayan ve kaldırıldığı hastanede ölüm kalım savaşı verirken hastane yönetiminin yaşam fişini çekmeye karar verdiği lösemi hastası 24 yaşındaki Dilara Şahin Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla sabah saat 04.10 (31 Ocak) sıralarında İstanbul Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminaline getirilen Dilara Şahin, daha sonra tedavisine devam edileceği Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledildi.

Lösemi hastası olan Şahin hastanede uygulanan tedavisi sırasında komaya girdi. Hollandalı doktorlar Şahin'in ailesine 'Salı günü saat dörtte fişini çekeceğiz artık yapacak bir şey yok buna' dedi. Yaşananlara isyan eden baba Oğuz Şahin ise medya aracılığıyla "Benim kızım şu anda ölüm döşeğinde yatıyor. Hollanda makamları yani bu hastane heyeti karar aldı. 'Salı günü saat dörtte fişini çekeceğiz artık yapacak bir şey yok buna' diyerek yardım istedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Dilara Şahin'in Türkiye'ye getirilmesi için hareke geçildi. Doc.Dr. Mustafa Sargın başkanlığında üç kişilik ekip Sağlık Bakanlığı'na ait amsulans uçakla saat 12.00'da (30 Ocak) Hollanda'ya gitmek için havalandı.

Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla sabah saat 04.10 (31 Ocak) sıralarında İstanbul Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminaline getirilen Dilara Şahin, daha sonra tedavisine devam edileceği Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledildi.

''GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNDE YAŞAM FİŞİNİ ÇEKECEKLERDİ''

Türk doktorların da kızının tedavisi için gelinden geleni yapacağına inandığını ifade eden baba Şahin "İki gün sonra biz ömür boyu çekeceğimiz bir cehennem azabı vardı. Kendi elimizle düğün tarihi bekler gibi saat 4'ü bekleyecektik. Gözümüzün önünde yaşam fişini çekeceklerdi. Bu benim aileme buradaki yaşayan Türklere bir travma olacaktı. Ölene kadar beynimizin içinde duracaktı. Allah'a şükür o dertten kurtulduk. Dün dediğim gibi vefat edecekse tedavi sürecinde ölse bile Allah uzun versin de şuramız rahat olacak. İnşallah Allah uzun ömür verir. Türk doktorların da elinden geleni yapacağına inanıyorum. Allah'ın izniyle ayağa kalkacak bir mucize olacak. Kendi de görecek"diye konuştu

 

HABERE YORUM KAT