Hollanda'da "Kral Günü" ve Alexander'in krallığının onuncu yılı kutlandı

Hollanda'da "Kral Günü" ve Alexander'in krallığının onuncu yılı kutlandı

Hollanda'da 27 Nisan'da geleneksel olarak kutlanan Kral Günü ve Kral Willem Alexander'in 10. tahta çıkış yıl dönümü, ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kraliyet ailesi üyeleri her yıl olduğu gibi bu sene de ülkenin farklı bir bölgesine gitti ve Rotterdam kentini ziyaret etti. Kral Willem Alexander ve eşi Kraliçe Maxima, ailenin diğer üyeleriyle birlikte sabahın erken saatlerinde Rotterdam'da halkın karşısına çıktı. Halkın büyük bir coşkuyla karşıladığı Kraliyet ailesi, Rotterdam'da düzenlenen şenliklere ve farklı kültürlere ait gösterilere katıldı.

175 farklı etnik kökenin bir arada yaşadığı Rotterdam'da düzenlenen etkinliklerde, insanlar turuncu kıyafetler giyerek sokaklarda geleneksel oyunları oynadı ve özel geleneksel yiyecekler tattı. Kral Willem Alexander halka hitap ederek, Rotterdam halkının birlikte çalışarak geleceği inşa edebileceğini gösterdiğini ve kendisini mutlu hissettiğini söyledi. Kral ayrıca, zor zamanlardan geçtiğimiz bu dönemde, Rotterdam halkının yardım etmeye hazır olduğunu ve bunun gerçek bir liderlik örneği olduğunu vurguladı.

Kral Günü kutlamaları, büyükşehirlerin yanı sıra diğer kentlerde de düzenlendi. İnsanlar, sokaklarda tezgah açarak istedikleri ürünleri satabildiler. Tezgahlarda genellikle ikinci el eşyalar satılıyordu. Belediyeler, kalabalık yerler için ek önlemler aldı ve polis ve temizlik görevlileri de hazır bulundu.

Kutlamalar, Hollanda'nın milli bayramları arasında yer alıyor ve Kraliçe Wilhelmina’nın doğum günü olan 31 Ağustos 1885 yılında başlamıştı. Gün daha önce "Kraliçe Günü" olarak kutlanıyordu ancak Kral Willem Alexander'in tahta geçmesiyle birlikte 10 sene önce "Kral Günü" olarak değiştirildi.

Rotterdam, başkent Amsterdam ve Breda kentlerinin belediyeleri, kent merkezlerinin insanlarla dolup taştığını belirterek, başka kimsenin merkeze gelmemesi ve Kral Günü'nü başka yerde kutlamaları çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT