Hollanda’da göçmen siyaseti: Ejder Köse Denk’in başına mı geçecek?

Hollanda’da göçmen siyaseti: Ejder Köse Denk’in başına mı geçecek?

Hollanda’da Türkler tarafından kurulan Denk Partisi’nin kurultay tarihi yakınlaşırken partinin başına Ejder Köse’nin geçeceği söylentileri kulislere düştü. Farid Azarkan ise listebaşı milletvekili adayı oldu.

Gazeteci Eşref Kerküklü’nün özel haberine göre Denk Partisi’nin yeni liderinin avukat Ejder Köse olması beklenirken, seçimlerdeki liste başı aday muhtemelen milletvekili Farid Azarkan olacak. 

Hollanda’da Türklerin girişimi ile kurulan Denk Partisi’nde kurultay tarihi belirlendi. Denk’te çekişmeli geçen aylar geride kaldığı, suların durulduğu, taşlar yerine oturduğu ileri sürülüyor. Kurultayın sakin bir havada geçmesi bekleniyor.

Hollanda’daki Mart 2021 seçimlerine Denkin liste başı adayı belirlenirken, partinin olası genel başkanının ismi de kulislere düştü. Denk Partisini seçimlerde zirveye taşıyacak ismin parti milletvekili ve meclis grubu Başkanı Farid Azarkan olduğu kesinleşti. Gazeteci Eşref Kerküklü’nün edindiği kulis bilgilerine göre, Azarkan, yönetim kurulu kararı ile liste başı olurken, Denk Parti liderliğine ise Hollanda Türklerinin yakından tanıdığı Hollanda Hukukçular Birliği Başkanı Avukat Ejder Köse’nin gelmesi bekleniyor.

+49 – AMSTERDAM

Kaynak: http://esrefkerkuklu.com

HABERE YORUM KAT