Hırvatistan polisinin düzensiz göçmenler hakkında yazdığı mesajlar tepkiye neden oldu

Hırvatistan polisinin düzensiz göçmenler hakkında yazdığı mesajlar tepkiye neden oldu

Hırvatistan polisinin, ülkeye giren düzensiz göçmenlerin yakalanması için WhatsApp uygulamasında yaptığı ve medyada paylaşılan geçen yıllara ait yazışmalar ülkede tepkiyle karşılandı.

Hırvatistan'daki bazı yayın organlarınca hazırlanan raporda yer alan, "Hırvat polisinin, ülkeye giren düzensiz göçmenlerin yerini belirlemek ve yakalamak amaçlı kullandığı 'Koridor II-Batı' isimli WhatsApp grubundaki geçen yıllara ait mesajların ekran görüntüleri" tepkiye neden oldu.

Mesajlarda düzensiz göçmenlerin yerinin ve uyruğunun belirlenmesiyle ilgili yazışmaların yanı sıra polisin yakalananlara uyguladığı kötü muamelenin yer aldığı fotoğrafları da yer aldı.

"Mesajların gerçek olup olmadığını bilemeyiz"

Hırvatistan İçişleri Bakanı Davor Bozinovic, medyada yer alan "polisin düzensiz göçmenlere yasa dışı müdahalesi" haberlerine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Bozinovic, "Mesajların gerçek olup olmadığını bilemeyiz. Bakanlığın medyanın sorularına verdiği yanıtı gördünüz. 'Koridor II-Batı' gizli bir operasyon değildir. Bu, polisin göçmen kaçakçılarına karşı yürüttüğü bir eylemdir ve son beş yıldır yoğun bir şekilde devam etmektedir." dedi.

Hırvat Bakan Bozinovic, ülkeye girmek isteyen düzensiz göçmenlere "uluslararası koruma yasalarına aykırı caydırıcı bir muamele olmadığını" savunurken Bakanlık tarafından yapılan resmi açıklamada ise WhatsApp'ta kurulan grubun kanuna aykırı durum teşkil etmediğine yer verildi.

 

HABERE YORUM KAT