Hilime Arslaner görevi devraldı

Hilime Arslaner görevi devraldı

Yeşiller Partisi’nden Hilime Arslaner, Frankfurt İl Genel Meclisi Başkanlığı’na seçildi.

Geçen ay gerçekleştirilen yerel seçimden sonra ilk toplantısını yapan Frankfurt Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki yeni yönetim seçiminde Arslaner, 93 üyeden 70’inin oyuyla önümüzdeki beş yıllık süre için başkan oldu. Arslaner, son üç yıldır İl Genel Meclisi Başkanlık Divanı üyeleri arasında yer alıyordu.

Dün yapılan seçimle ‘Frankfurt’un birinci vatandaşı’ unvanını alan Arslaner’in başkanlıktaki ilk günü hem kendisi ve hem de Türkiye için çok önemli bir tarihe denk geldi. Bundan 50 yıl önce, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gününde dünyaya gelen Arslaner, hem yaş gününü ve hem de bayramı aynı anda kutlamış oldu. Bir kız çocuğu annesi olan Arslaner, beş yaşından bu yana Frankfurt’ta yaşıyor. Üniversite eğitimi ve çalışmak için bir süre Heidelberg, İstanbul ve Stuttgart’ta yaşayan Arslaner’in babası, 1960’lı yıllarda çalışmak üzere Almanya’ya gelen ve Türkiye’deki ailesini daha sonra yanına alan birinci kuşak göçmenlerden.

Yeşiller tarafından bu göreve aday gösterilmesinden sonra birçok göçmen örgütü ve derneğin kendisini aradığını belirten Arslaner, “Hepsinden ‘Senin bizlerden biri olarak bu makama gelmen çok güzel’ gibi kutlama mesajları aldım. Bunlardan gurur duyuyor ve mutlu oluyorum” dedi. Kendisini bir ‘Frankfurtlu’ olarak tanıtan Arslaner, “Bu seçim nüfusunun yüzde 54’ü göç bağlantılı bir kent için çok önemli bir mesaj” olarak değerlendirdi. Öğrencilik yıllarından bu yana Yeşiller üyesi olarak şimdiye kadar birçok yerel girişimde aktif görevler üstlenen Arslaner, yeni görevini ‘partiler üstü sorumluk anlayışı’yla yürüteceğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT