Hijyen skandallarıyla gündeme gelen Kaufland harekete geçti

Hijyen skandallarıyla gündeme gelen Kaufland harekete geçti
Küflü peynir, fare pisliği ve bozulmuş yiyecekler... Kaufland şimdi harekete geçiyor ve 2 milyar Euro'luk yatırım yapmayı planlıyor.

Hijyen skandalının ardından Kaufland, Almanya'daki mağazalarını modernize etmek için 2 milyar Euro'ya kadar yatırım yapmayı planladığını açıkladı.

“Lebensmittel Zeitung” gazetesinde yer alan bir habere göre, bu yatırım programının bir parçası olarak yeni soğutma cihazları ve modern soğutma teknolojisi satın alınacak. Kaufland Almanya CEO'su Jochen Kratz şu açıklamayı yaptı:

“Bu modernizasyon sürecini hızlandırmak için Kaufland şimdi yılda yarım milyar Euro yatırım yapıyor.”

İlave soğutmalı raflar...

3 ile 4 yıllık bir süre için planlanan program kapsamında tüm mağazalar modern soğutma üniteleri ve enerji tasarruflu soğutma sistemleriyle donatılacak.

Kratz sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu soğutmalı dolap atağı, geleceğin gereksinimlerini karşılamamızı ve ürün yelpazemizi mevcut müşteri beklentilerine uyarlamamızı sağlayacak.”

Rapora göre, yatırım ihtiyacının önemli bir kısmı, devralınan Real lokasyonlarındaki yenileme birikiminden ve yeniden birleşmeden sonraki dönemden kalan eski mağazalardan kaynaklanıyor. Bu lokasyonların birçoğu modernize edilmiş olsa da, tüm soğutma üniteleri değiştirilmemişti. Şirket ayrıca bazı durumlarda ilave soğutmalı raflar kurmayı ve ürün yelpazesinin yapısını gözden geçirmeyi planlıyor.

Hedef 2028

Kaufland, son raporlamanın bir sonucu olarak milyar avroluk yatırımın ne kadarının yapılacağını belirtmedi.

Bununla birlikte, 2028 yılına kadar soğutma sistemlerinin modernizasyonu için harcanacak yıllık 500 milyon Euro'luk tutarın, Schwarz-Großfläche'nin Almanya'daki cirosunun yüzde 2,5'inden biraz daha azına tekabül ettiği belirtildi.

Kaufland, geçtiğimiz hafta ortaya çıkan hijyen sorunlarıyla gündeme gelmişti. Küflü peynir, fare pisliği ve bozulmuş yiyecekler Kaufland'ı harekete geçirmeye zorladı.

ARTI49