Hessen'deki 'Türkçe' kararına tepkiler sürüyor: 'Türklerin dışlanması kabul edilemez'

Hessen'deki 'Türkçe' kararına tepkiler sürüyor: 'Türklerin dışlanması kabul edilemez'

Hessen eyaletinin Türkçeyi dışlayarak Arapça, Çince, Lehçe ve Portekizceyi ikinci yabancı dil seçeneği olarak sunma planına tepki gösteren Hessen eyaleti Türk Dernekleri İnisiyatif Platformu açık mektup yayımladı.

Hessen Eyalet Meclis Başkanı, Hessen Eyalet Başbakanı ve tüm partilerin Meclis grup başkanlarına hitaben yazılan açık mektupta, farklı dillerin seçmeli ders olarak müfredata alınması olumlu karşılanırken Türkçeye yer verilmemesine tepki gösterildi. Mektupta, “Hessen okullarındaki yabancı dil olanaklarının genişletilmesini destekliyoruz ve Hessen’deki dil çeşitliliğinin artmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Ancak, başvuruda Türkçeye yer verilmemesinden dolayı derin üzüntü içindeyiz ve Hessen hükümeti tarafından Türk dilinin ve Türk toplumunun görmezden gelinmesi ve dışlanmasına karşı da öfkeliyiz” denildi.

Mektupta, Hessen eyaletinde 400 bine yakın Türkiye kökenli göçmenin yaşadığı belirtilerek, “Hessen hükümetinin bu aşağılayıcı tutumu Türkiye kökenli vatandaşların Hessen eyaletine olan duygusal bağlarına zarar vermektedir ve derin yaralar açmaktadır” ifadeleri yer aldı. Hessen’deki en büyük göçmen grup olan Türklerin, uyum politikası bahanesiyle dışlanmasının kabul edilemez olduğu kaydedilirken, yapılan büyük hatanın düzeltilmesini istendi.

1.jpeg2.jpeg3.jpeg5.jpeg
 

KAYNAK: HÜRRİYET AVRUPA
FOTOĞRAF: UNSPLASH

HABERE YORUM KAT