Hessen'de şeker hastalığı alarmı

Hessen'de şeker hastalığı alarmı

Hessen Eyaleti'nin bazı bölgelerinde şeker hastalığına bağlı olarak ayak ampütasyonunda artış görülüyor.

NECATİ ŞUÖZER - Hessen Eyaleti'nde dört ilçede daha fazla şeker hastası var.

AOK Hessen'in çıkan sağlık raporunda, 2015´ile 2016 karşılaştırılması sonucu şeker hastalarının sayısında Schwalm-Eder, Lahn-Dill, Waldeck-Frankenberg ve Darmstadt bölgelerinde önemli ölçüde artış tespit edilmiştir, lütfen aşağıdaki yaygınlık oranlarına bakınız. Eyalet genelinde kırsal bölgelerde hastalık oranlarında yukarıya doğru bir çıkış tespit edilmiştir.

Almanya´da daha iyi eğitim ve özel bakım programlarına rağmen tip 1 ve tip 2 diyabetli kişilerin sayıları yıllardan beridir artmaktadır. Nüfusun yüzde 6´sı Berlin Duvarı'nın yıkılmasına kadar şeker hastalığından muzdaripken, bu sayı 2007 yılında hemen hemen yüzde 9´a çıkmıştır.

Bu arada yüzde 12´ye neredeyse ulaşmış durumdayız. Hessen an azından federal ortalamanın biraz altında bulunmaktadır. Hessen'de hastalığa yakalanma oranı yüzde 11,5 olarak görünmektedir.

Yukarıda belirtmiş olduğumuz bu dört ilçede 0,3 ila 0,4 oranında bir artış kaydedilmiştir. 

Özellikle ağır şeker hastalarında ampütasyona yol açabilecek ayak sendromu sıklığına bakıldığında da çok benzeri bir tablo ortaya çıkmaktadır. Şehirlerde bu tür vakalar daha nadir görünmektedir. Amputasyon sayıları Hessen´de düşerken bazı ilçe ve şehirlerde hafif artışlar tespit edilmiştir. 

ekran-resmi-2018-06-12-16.23.41.png

Kassel, Waldeck-Frankenberg, Werra-Meißner-Kreis, Hersfeld-Rotenburg, Vogelsberg, Lahn-Dill-Kreis, Limburg-Weilburg, Offenbach ve Gross-Gerau(Kreis) il, ilçe ve bölgelerinde 2016 yılında amputasyon sayıları artmıştır.

Mevcut programları bu internet adresi üzerinden  https://hessen.aok.de/inhalt/aok-curaplan-allgemeine-infos-3/ tanıyabilirsiniz. Yabancı dillerdeki bilgilere aok.de/hessen/international/ adresinden ulaşabilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT