Hessen'de hastası Münevver Ceylan'a ırkçılık yapan ilk yardımcıya tepki yağıyor

Hessen'de hastası Münevver Ceylan'a ırkçılık yapan ilk yardımcıya tepki yağıyor

Böbrek kanseri hastası Münevver Ceylan’ı hastaneye götürürken ırkçı davranış sergileyen Alman Kızılhaç Teşkilatı (DRK) ve ırkçı tutum sergiyeleyen ilk yardım çalışanlarına tepki büyüyor.

Hessen eyaletine bağlı Marburg-Biedenkopf kentinde böbrek kanseri hastası Münevver Ceylan’ı hastaneye götürürken ırkçı davranış sergileyen Alman Kızılhaç Teşkilatı (DRK) ilk yardım çalışanının tutumunu protesto etmek için çarşamba günü bir gösteri düzenlenecek.

''MÜSLÜMAN OLDUĞUMUZ İÇİN ÖN YARGILI DAVRANDILAR''

Yıllardır o bölgede yaşayan Mehmet Ceylan, DRK çalışanlarının önce eşini hastaneye götürmek istemediğini, ancak haklarında suç duyurusunda bulunacağını söyleyince tekerlekli sandalyeye bindirerek merdivenlerden indirdiğini ve bu sırada eşinin iç kanama geçirmesine yol açtığını ileri sürdü. Kısa bir süre sonra eşinin yaşamını yitirdiğini söyleyen Mehmet Ceylan, DRK çalışanının bilinçli bir biçimde Müslüman olduğu için eşine ön yargılı davrandığını ve kısmen ölümüne neden olduğunu iddia etti. “Başka hastaların da başına böyle bir vaka gelmesini istemiyoruz” diyen Mehmet Ceylan, ‘İslam ve Yabancı Düşmanlığına Karşı’ sloganıyla 24 Mart Çarşamba günü saat 10.00’da Im Rudert 13, 35039 Marburg adresindeki DRK binası önünde bir protesto gösterisi düzenleyeceklerini söyledi. Yıllardır bölgede fahri çalışmalar da yapan Mehmet Ceylan, “Bizim hayatımızda ırkçı davranış yoktur. Marburg-Biedenkopf halkı bunun hesabını soracaktır. Başta ırkçı ilk yardım görevlisini, onun daire başkanını ve diğer sorumluları şiddetle kınıyoruz” dedi.

KAYNAK: HÜRRİYET

HABERE YORUM KAT