Hessen’de hastanede yatanların sayısında düşüş: “Bulaşır” diye doktora gitmemişler

Hessen’de hastanede yatanların sayısında düşüş: “Bulaşır” diye doktora gitmemişler

Alman devlet sağlık kasası AOK pandemiyle ilgili tanı oranında yüzde 67'ye varan bir azalma olduğunu açıkladı.

Federal Almanya’da salgın tedbirleri sırasındaki hastanede tedavi görenlerin ve taburcu olanların sayısına ilişkin  AOK Bilim Enstitüsü (WIdO) tarafından yapılan bir araştırma, Hessen eyaletindeki vaka ve taburcu sayısının bir önceki yıldan ne denli farklı olduğunu ortaya çıkardı. 

16 Mart'tan 5 Nisan tarihine dek hastaneye kabul edilenler ve 31 Mayıs'a kadar taburcu edilenlerin göz önünde bulundurulduğu araştırmadaki rakamlar bir önceki yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldı. Hessen’de mayıs ayında 18 yaş ve üstü bin kişi ile yapılan ankete göre, Hessen’de o dönemde hastaneye yatanların bir önceki yıla göre ortalama yüzde 41 daha düşük olduğu ortaya çıktı. AOK Hessen’de sigortalı olanların kıstas alındığı araştırmaya göre 2020'de 14 bin 847 vaka gözlenirken 2019'da 25 bin 156 vaka olduğu bildirildi. 

Dolaşım sistemi hastalıklarında yüzde 39, sindirim sisteminde yüzde 49 ve kas-iskelet sistemi  hastalıklarında yüzde 67 oranında azalma gözlendi. 

SALGIN KORKUSU DOKTORDAN ALIKOYDU 

AOK Hessen yetkililerinden Dr. Roland Strasheim “Bu rakamlar, salgın tedbirleri aşamasında bazı hastaların tedaviye ihtiyaçları olmasına rağmen, hastaneye başvuru oranlarındaki düşüklüğü ortaya koyuyor. Kalp krizi, felç veya kanser gibi hastalıklar muhtemelen korona döneminde azalmadı. Ancak, örneğin İtalya'dan dünyaya yayılan fotoğraf kareleri yüzünden korona bulaşır endişesi ile insanlar anlaşılan hastaneye gitmekten veya doktora görünmekten korktu” dedi.

Araştırmaya göre, Hessen eyaletinde akut rahatsızlıkları olanların yüzde 18’i,  pandemi döneminde  korona virüsüyle enfekte olma korkusu nedeniyle en az bir kez hastaneye ya da doktora gitmekten kaçındı. 

Dr. Strasheim konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Hessen’deki kliniklerimiz ve muayenehanelerimiz mükemmel bir iş çıkardı. Hijyen tedbirleri ve planlaması ile, korona koşullarında bile güvenli, yüksek kaliteli hizmet sundular. Hastaysanız veya bir hastalık belirtiniz varsa, lütfen doktora veya hastaneye gidin” dedi. 

+49 - BAD HOMBURG

HABERE YORUM KAT