Hessen'de grev yapan tır şoförlerine saldırı

Hessen'de grev yapan tır şoförlerine saldırı

Hessen'de uzun yol tır şoförleri uzun bir süredir maaşlarının ödenmemesi gerekçesiyle grev başlattılar. Şirket sahibi güvenlik şirketi elemanlarıyla birlikte işçilere saldırdı.

Polonyalı bir nakliye şirketinin kamyon şoförleri, A5 üzerinde Hessen'in güneyindeki Gräfenhausen'deki Autobahn dinlenme noktasında günlerdir bekliyorlar. grevdeler.  Cuma günü TIR'ın sahibi, çok sayıda güvenlik görevlisiyle birlikte orada grev yapan sürücülere saldırma ve  TIR'larına binmeye çalışması sebebiyle 16 kişi göz altına alındı.

Yaklaşık 50 uzun yol şoförü, bir kısmının aylardır maaşlarının ödenmediğini iddia ediyor. Artık adil ücret ve insana yakışır çalışma koşulları taleplerini hayata geçirmek istiyorlar. Sendikacılar ve dernekler tarafından da destekleniyorlar.

Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser (SPD) Cumartesi günü Twitter'da şunları söyledi: "Adil ücret ve insana yakışır iş için grev yapan uzun yol sürücülerini kitlesel olarak tehdit etmenin ve sindirmenin açık cezai sonuçları olmalı."

 Güvenlik şirketi "Rutkowski Patrol"ü "haydut timi" olarak nitelendiren DGB yönetim kurulu üyesi Stefan Körzell, şunları vurguladı: "Tutuklananlar için, sınır dışı edilme ve Almanya Federal Cumhuriyeti'ne giriş yasağı getirilmesi, suç teşkil ettikleri için incelenmelidir. kamu güvenliğine yönelik ciddi bir tehdit ve düzeni temsil ediyor.”

HABERE YORUM KAT