Hessen Eyaleti'nde amatör ligler tatil edildi

Hessen Eyaleti'nde amatör ligler tatil edildi

Almanya'nın Hessen eyaletinde 18 Nisan'dan sonra başlayacak liglerin tam verimli olmayacağı hatta bitirilemeyeceği gerekçesiyle 2020/21 sezonu sona erdirildi.

Hessen Futbol Federasyonu, Almanya'da koronavirüs kararlarının 18 Nisan'a kadar uzatılması nedeniyle eyalette amatör futbol liglerinin sona erdirildiğini duyurdu. Karara göre eyaletteki futbol amatör liglerinde 20 / 21 sezonunda şampiyonluk, düşme, çıkma olmayacak.

BirGün'ün haberine göre Hessen Futbol Federasyonu'nun yaptığı açıklamada, federasyonun organize ettiği Hessen Lotto Ligi (erkekler), Hessen Ligi (kadınlar) ile yaşlılar, büyükler, kadınlar, gençler ligleri ve futsalda 2020 / 2021 sezonun üst kurumlarla görüşülerek "sıfırlandığı" ve finaller, şampiyonluk ile liglerden düşmenin, çıkmanın olmayacağı kaydedildi. Kupa maçlarının ise bu karardan etkilenmeceği belirtildi. Açıklamada Başbakan Merkel ile Eyalet Başbakanlarının son pandemi kararına atıfta bulunarak artan koronavirüs vaka sayılarıyla birlikte maçları oynamanın mümkün olmadığına dikkat çekildi ve 18 Nisan'dan sonra başlayacak antremanlar ve maçlarla ligin, yeni sezon öncesinde tamamlanamayacağı belirtildi. Açıklamada daha üst liglerden (üçüncü lig gibi, red.) düşme ya da üst liglere çıkmaların ise üst kurumlarla görüşülerek karara bağlanacağı kaydedildi.

‘BAŞKA BİR OLASILIK YOKTU’

Kararda 11 Mart'ta gerçekleşen Yönetim Kurulu ile bölge teşkilatları konferansları ve takımların görüşlerinin etkili olduğu da vurgulandı. HFV Başkanı Stefan Reuss kararla ilgili, “Elbette bu adımı atmak bizim için kolay olmadı. Çünkü biz kulüplere rekabetçi bir şekilde oynama fırsatı vermekten yanayız. Futbolu destekliyoruz ve futbolun oynanmasını istiyoruz. Karar hızlıca alınmadı. Tam aksine dikkatlice hazırlanmış, geniş bir şekilde koordine edilmiş ve iyi düşünülmüş bir süreçtir. Pandemi sürecinde kazanılan deneyimle aktüel durumda başka herhangi bir olasılık mümkün değildi. Bunu üyelerimize karşı savunamazdık” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT