Herkesin gözünden kaçan detayı açıklıyoruz: Abdüllatif Şener CHP’yi ne zaman bıraktı

Herkesin gözünden kaçan detayı açıklıyoruz: Abdüllatif Şener CHP’yi ne zaman bıraktı

Eski CHP Milletvekili Abdüllatif Şener, katıldığı canlı yayında CHP’den istifa ettiğini açıkladı. Şener, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ilk turunda Sinan Oğan'a, ikinci turunda geçersiz oy verdiğini açıkladı.

Son dönemlerde CHP Genel Merkezi ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert şekilde eleştiren eski CHP Milletvekili Abdüllatif Şener, Halk TV'de katıldığı canlı yayında "İstifa etmeyi düşünüyor musunuz Sayın Şener?' sorusuna "Ben zaten istifa ettim" diye cevap verdi.

Şener, açıklamasının devamında "Eleştirilerimin bir partiden ya da adaydan olmakla ilgisi yoktur" ifadelerini kullandı.

Seçimlerin 2. turundan kime oy verdiniz sorusuna Şener şöyle yanıt verdi:

"1. turda Sinan Oğan'a oy verdim. 2. turda ise geçersiz oy kullandım. Milletvekili değildim ve oyumu böyle kullandım. Oy sandığına giderken milletvekili değildim" dedi.

Abdüllatif Şener aslında ne zaman bıraktı

Herkesin gözünden kaçan bir detay var, aslında Abdüllatif Şener CHP’yi ne zaman bıraktı?

Abdüllatif Şener, henüz milletvekili iken Nisan ayında CHP’de yurtdışı ekibinde görevlendirilmişti. Şener, bu görevi kabul edip yurtdışı ekibiyle çalıştı. Ancak bu çalışma Nisan ayının sonuna gelindiğinde bitti. Çünkü, Şener CHP’nin vekil listesine alınmamıştı.

Biraz detaylandıralım.

CHP’nin vekil listesi 9 Nisan’da açıklandı. Milletvekili listesinin kesinleşmesi ise 12 Nisan’daydı.

Bu tarihlerde kendisini listede göremeyen Abdüllatif Şener, memnuniyetsizliğini iletti. Ancak listeye yine de giremedi. Listeye giremeyen Şener, yurtdışı çalışmasını da sonlandırıp ülkeye geri döndü. Ve aslında Abdüllatif Şener CHP’yi 30 Nisan itibariyle bırakmış oldu. Şener'in sosyal medya paylaşımları da bizi doğruluyor...

tt.jpg

HABERE YORUM KAT
1 Yorum