'Her şey terör saldırısı olduğunu gösteriyor'

'Her şey terör saldırısı olduğunu gösteriyor'

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, "Her şey bunun bir terör saldırısı olduğunu gösteriyor" dedi.

PARİS - Fransa'nın güneyinde bir süpermarkette yaptığı silahlı saldırıda üç kişiyi öldürüp 10'dan çok kişiyi yaralayan ve IŞİD yanlısı olduğu belirtilen saldırgan polis tarafından öldürüldü.

Yerel medya haberlerine göre, 30 yaşlarında Faslı olduğu belirtilen saldırgan, Fransa'nın güney bölgesinde bir süpermarkete silahlı baskın düzenledi. Baskın sırasında açtığı ateşten üç kişi olay yerinde yaşamını yitirirken, en az 12 kşi de yaralandı.

Yerel medya ayrıca, saldırganın 2015'te Paris'teki saldırıların zanlısı Salah Abdeslam'ın serbest bırakılmasını istediğini duyurdu.

 

20180323_2_29417973_31991484_web.jpg

Macron: Her şey bunun bir terör saldırısı olduğunu gösteriyor

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da Belçika'nın başkenti Brüksel'deki AB Zirvesi'nde Almanya Başbakanı Angela Merkel ile düzenlendiği ortak basın toplantısında olayla ilgili açıklamalar yaptı.

"Her şey bunun bir terör saldırısı olduğunu gösteriyor." diyen Macron, olayla ilgili resmi bir bilanço veremeyeceğini, Paris Savcısı François Molins'ın gerekli açıklamaları yapacağını kaydetti.

20180323_2_29413847_31984186_web.jpg

"Ciddi bir durum ile karşı karşıyayız"

Başbakan Edouard Philippe ise "Ciddi bir durum ile karşı karşıyayız." dedi.

Paris Savcılığının terörle mücadele biriminin olayla ilgili soruşturma açtığını kaydeden Philippe, şu anda olayın mahiyeti ve saldırının ardındaki gerekçe hakkında bilgi veremeyeceğini, fakat şu an eldeki tüm bilgilerin bunun bir terör saldırısı olduğunu gösterdiğini söyledi.

Fransız basınındaki haberlerde, saldırganın 30'lu yaşlarda, Fas kökenli ve radikal akımlarla ilişkisi nedeniyle istihbarat birimleri tarafından takip altına alınan biri olduğu kaydedildi. Haber kanalı BFMTV, saldırganın süpermarkettekileri rehin aldığı sırada, 2015 Paris saldırılarının planlayıcısı olduğu belirtilen ve saldırılardan sonra hayatta kalan tek kişi olan Salah Abdeslam'ın serbest bırakılmasını talep ettiğini duyurdu.

Sabah saatlerinde Carcassonne kentinde polislere düzenlenen silahlı saldırıda kullanılan aracın süpermarketin otoparkında bulunduğu ve bunun iki saldırıyı da aynı kişinin düzenlediğine dair kanıt olarak değerlendirildiği belirtildi.

Fransa İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da Trebes kentinde silahlı bir kişinin Super U isimli süpermarkettekileri rehin aldığı kaydedildi.

Kamu yayıncısı France Info kanalı da savcılığa dayandırdığı haberinde, süpermarketteki silahlı kişinin saldırıyı terör örgütü IŞİD adına gerçekleştirdiğini yazdı.

Öte yandan RTL radyosu, Trebes şehrinin yakınındaki Carcassonne'da bir araçtan, yol kenarındaki polislere ateş açıldığını ve 2 polisin yaralandığını duyurdu. Yaralı polislerin hastaneye kaldırıldığı ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı açıklandı.

20180323_2_29412481_31981501_web.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT