Her dört Almandan biri o durumda ülkesini terk edecek!

Her dört Almandan biri o durumda ülkesini terk edecek!

Almanya'da savaş durumunda vatandaşların ne yapacağına yönelik yapılan bir anket yayınlandı.

Almanya'da YouGov tarafından yapılan ankette 2.000 kişiye "Almanya'ya, Rusya'nın Şubat 2022'de Ukrayna'ya yönelik saldırısına benzer bir askeri saldırının yaklaştığını varsayalım . Böyle bir durumda kişisel olarak ne yaparsınız?'' sorusu soruldu.

Almanya'ya askeri bir saldırı olması durumunda, bir ankete göre, her on Almandan biri, ülkelerini ellerinde silahlarla savunmaya hazır olacağı görülüyor. Bununla birlikte, kamuoyu araştırma enstitüsü YouGov'un Alman Basın Ajansı (dpa) adına yaptığı temsili anketin sonuçlarının gösterdiği gibi, böyle bir durumda Almanların yalnızca yüzde beşi askerlik hizmeti için gönüllü olacağını söyledi.

Yapılan araştırmaya göre; yetişkinlerin yüzde altısı da savaş durumunda askere çağrılmayı ve gerekirse ulusal savunma için eğitilmeyi istediğini, neredeyse her dört Almandan biri (yüzde 24) savaş durumunda ülkeyi olabildiğince çabuk terk edeceğini söyledi.

Her on kişiden iyi biri (yüzde 11) askerlik dışında yardım veya destek için gönüllü olacağını belirtti. Katılımcıların yüzde dördü başka eylem planları önerdi. Vatandaşların yüzde 18'i ise soru hakkında ya fikir belirtmedi ya da başka nedenlerle bilgi vermek istemediğini söyledi.

Savaş durumunda kendi ülkelerini terk etmeyi seçen kişiler yaşlı nüfusa kıyasla gençlerde daha yoğun. Araştırmaya göre 60 yaş üstü vatandaşlar elinde silah olmasa bile yardım etme isteği gençlere göre daha belirgin. Ancak anketörler, Doğu ve Batı'daki Almanlar arasında önemli bir fark bulamadılar.

HABERE YORUM KAT