Her 3 Almandan 1'i işini değiştirmek istiyor

Her 3 Almandan 1'i işini değiştirmek istiyor

Yaptırılan bir Forsa araştırması, ilginç sonuçlara ulaştı: Alman çalışanların iş değiştirme istekliliği yüzde 37 ile hala yüksek seviyede... Yani her 3 Almandan 1'i işini değiştirmek istiyor...

Ortalama olarak, duygusal olarak bağlı çalışanlar daha mutlu, daha motive ve daha üretkendir. Ayrıca iş değiştirme olasılıkları da daha düşüktür. İşgücü ve beceri sıkıntısı çekilen dönemlerde bu durum şirketler için özellikle önemlidir. Ancak, mevcut belirsiz çerçeve koşullarına rağmen, Almanya'da iş değiştirme isteği her zamankinden daha yüksek seviyede. Ve aynı zamanda şirketler umutsuzca vasıflı işgücü arıyor.

Federal İstatistik Dairesi'ne göre, mevcut işgücü piyasasının neredeyse %30'u önümüzdeki 15 yıl içinde yasal emeklilik yaşına ulaşacak. Birçok araştırma, vasıflı işgücünün mevcudiyetinde yeni bir düşüş yaşanacağı konusunda uyarıda bulunuyor. Daha da vahim hale gelecek olan bu sorunlar, hizmet sektörünü ve imalat sanayini özellikle zorlayacak. Sayısız şirket, mevcut ve giderek artan vasıflı işçi açığını nasıl telafi edebilecekleri sorusuyla karşı karşıya.

GÜNCEL ÇALIŞMALAR NE DİYOR

- XING tarafından yaptırılan bir Forsa araştırması, ilginç sonuçlara ulaştı. Alman çalışanların iş değiştirme istekliliği yüzde 37 ile hala yüksek.

- Pazar araştırma enstitüsü Censuswide tarafından kariyer platformu LinkedIn adına yapılan bir anket, iş değiştirme isteğinin daha da yüksek olduğunu gösteriyor. Aynı zamanda, çalışanların güçlü bir güvenlik ihtiyacı da var: Çoğunluk, yani %69'u için uzun vadeli iş güvenliği en önemli öncelik.

- Gallup tarafından Almanya'da duygusal çalışan sadakati konusunda yapılan son anket, tüm çalışanların sadece %17'sinin yüksek düzeyde duygusal sadakate sahip olduğunu gösteriyor. Duygusal bağlılık düzeyi düşük olan çalışanlar sadece harfiyen çalışmaktadır. Ve düşük bağlılık seviyelerinde devamsızlık da artmaktadır.

- Capterra'nın 2023 yılında çeşitli ülkelerde (Almanya, Avustralya, Kanada, Fransa, Meksika ve Birleşik Krallık) çalışanları işte tutma konusunda yaptığı bir araştırma, Almanya'da iş arkadaşlarıyla iyi ilişkiler içinde olmanın iş memnuniyetinde açık ara en önemli faktör olduğunu ortaya koydu. Ancak stres ve beklentileri karşılamayan bir maaş da iş yerinde kötü bir ruh hali yaratıyor. Buna ek olarak, güven eksikliği ve yönetimle sağlıksız ilişkiler, iş yerinde mutsuzluğun en sık belirtilen beş nedeninden biri olarak gösterildi.

- Ernst & Young 2023 yılında yaptığı bir araştırmada, her sekiz çalışandan yalnızca birinin işverenine hala çok yakın hissettiğini ortaya koydu. Altı yıl önce, her üç çalışandan biri hala bu şekilde hissediyordu. Genç çalışanlar, yaşlı meslektaşlarına kıyasla istifa etmeye daha meyilli. Burada da üstlerin yönetim davranışları önemli bir rol oynuyor. Örneğin, yaşları 21 ile 35 arasında değişen katılımcıların yüzde 32,4'ü nispeten kısa çalışma hayatlarının bir noktasında patronlarının davranışlarından duydukları memnuniyetsizlik nedeniyle istifa ettiklerini belirtti.

ARTI49

HABERE YORUM KAT