Heijan, BIG ve CAC adliyeye sevk edildi

Heijan, BIG ve CAC adliyeye sevk edildi

İstanbul'da, organize suç örgütleri adına rap şarkıları ürettikleri ve bu örgütlere sosyal medya platformlarında destek verdikleri iddiasıyla gözaltına alınan 3 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından suç örgütlerinin sosyal medya üzerinden propagandasının yapıldığına yönelik yürütülen çalışmalar sonucunda 3 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrollerinin ardından "Heijan" rumuzuyla bilinen Doğan T, "BIG" rumuzuyla tanınan Samet I. ve "CAC" rumuzuyla bilinen Şahan T, İstanbul Adalet Sarayı'na götürüldü.

Olayın Arka Planı
Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalarda, suç örgütleri adına rap şarkıları üretildiği ve bu şarkıların örgüt üyeleri tarafından sıkça sosyal medya platformlarında paylaşılarak örgüt sembolü haline getirildiği belirlenmişti. Şarkıları üreten ve seslendiren kişilerin, aynı zamanda suç örgütüne sosyal medya üzerinden destek verdikleri tespit edildi.

Bu çalışmalar sonucunda "Heijan" adıyla bilinen Doğan T, "BIG" rumuzlu Samet I. ve "CAC" adıyla tanınan Şahan T. gözaltına alınmıştı.

Ayrıca, "Muti" rumuzuyla bilinen Muhammet Nedim D'nin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği belirtilmişti.

HABERE YORUM KAT