Hedeflerin çok altında: Avro Bölgesi’nde yıllık enflasyon yüzde 0,4’e çıktı

Hedeflerin çok altında: Avro Bölgesi’nde yıllık enflasyon yüzde 0,4’e çıktı

Avro Bölgesi’nde yıllık enflasyon, koronavirüs önlemlerinin gevşemeye devam ettiği temmuz ayında yüzde 0,4’e yükseldi. Bu rakamın çok düşük olduğuna dikkat çekildi.

 Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi’nin temmuz ayı enflasyon verilerini yayımladı. Deflasyon tehdididin devam ettiği, Avrupa Merkez Bankası’nın belirlediği enflasyon hedeflerinden çok uzak kalındığı gözlendi. 

Buna göre, Avro Bölgesi'nde haziranda yüzde 0,3 olan yıllık enflasyon, temmuzda yüzde 0,4'e çıktı. AB'de ise haziranda yüzde 0,8 olan yıllık enflasyon, temmuzda yüzde 0,9 olarak ölçüldü.

AB üyesi ülkeler arasında temmuzda en yüksek enflasyon yüzde 3,9 ile Macaristan'da, yüzde 3,7 ile Polonya'da ve yüzde 3,6 ile Çekya'da gerçekleşti.

YUNANİSTAN'DA YÜZDE “EKSİ 2,1” ENFLASYON

Söz konusu dönemde en düşük enflasyon ise yüzde eksi 2,1 ile Yunanistan'da, yüzde eksi 2 ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde (GKRY) ve yüzde eksi 1,3 ile Estonya'da belirlendi. 

Enflasyon oranı, geçen ay Almanya'da yüzde 0, Fransa'da yüzde 0,9, İtalya'da yüzde 0,8 ve İspanya'da yüzde eksi 0,7 oldu.

Avro Bölgesi'nde para politikasını yürütmekten sorumlu olan Avrupa Merkez Bankası (ECB), bölgede fiyat istikrarını sağlamak için yüzde 2'nin hemen altında ancak yüzde 2'ye yakın seviyede enflasyon hedefliyor.

+49 – BRÜKSEL

FOTO: A.A.

HABERE YORUM KAT