Hazal Kaya'dan 'Disney Plus' yanıtı:  Atatürkçülüğüm ispata muhtaç değil

Hazal Kaya'dan 'Disney Plus' yanıtı: Atatürkçülüğüm ispata muhtaç değil

Oyuncu Hazal Kaya, Disney Plus'ın iptal ettiği 'Atatürk' dizisiyle ilgili "Proje çekilirken çok heyecanlanmıştık, yakın arkadaşlarımız oynadı, ben izlemek istiyorum. Nerede, nasıl yayınlandığıyla çok ilgilenmiyorum" dedi.

Hazal Kaya'nın Disney Plus'ın 29 Ekim'de yayınlanacağını duyurduğu Atatürk dizisini rafa kaldırma kararıyla ilgili "Nerede, nasıl yayınlandığıyla çok ilgilenmiyorum" dedi.

Sosyal medyada tepki çeken bu açıklama sonrası Kaya Instagram hesabından yaptığı paylaşımda ''Konuya dair bilgim yok' dememdeki kastımın herkesçe anlaşıldığını düşünmüştüm, ama görüyorum ki derdimi yeterince anlatamamışım" ifadelerine yer verdi.

Açıklamasının tamamında ise şu ifadeleri kullandı:

Pazartesi akşamı Melike Şahin konseri öncesi röportaj yapmak isteyen basın mensubu arkadaşlarım kırmayıp kısaca sorularını yanıtlamaya çalıştım, Atatürk Filmine dair görüşlerimi de sordular, ben de kendilerine konuya dair bir bilgim olmadığını ilettim. Konuya dair bilgim yok dememdeki kastımın herkesçe anlaşıldığını düşünmüştüm ama görüyorum ki derdimi yeterince anlatamamışım.

Siyasi ve faşizan bir sansürle bu yayının engellendiğine dair şüpheden, tevatürden ve hamasetten uzak bir şekilde, verilerle ve belgelerle sabitlenmiş bir bilgim yok. Disney'in bütün dünyadaki yerel yapımlarını yayınlamama kararı aldığını biliyorum ve bu süreci de çok kötü yönetip set emekçileri başta olmak üzere birçok sektör bileşenini mağdur ettiğini düşünüyorum. Benim okuduklarım, dinlediklerimden çıkardığım bu filmin ve film üzerinde emek sahibi herkesin de bu süreçteki mağdurlardan olduğu. Bunun dışında bir bilgi sahibi olmadığım için fikir sahibiymişim gibi yapamam.

Kariyerim boyunca hiçbir zaman şunu dersem şuradan ambargo yerim gibi kaygılarım olmadı zaten o ambargolardan da nasibimi yeterince aldım. Bu bağlamda Disney'in yanımda ya da karşımda olmasının benim için hiçbir önemi yok. Atatürkçülüğümü kimsenin tartışmasına açmayacağım gibi ispata muhtaç da görmüyorum. Benim için Atatürkçülük sosyal medya baskısıyla genele göre hizalanma ve hoşa gidecek bir şeyler söyleme mecburiyeti değil. Aklı hür, vicdanı hür, irfani hür nesiller yetiştirmek için gerekli olan bazen de gerçekliğini bilmediğimiz şeyler hakkında sadece bilmiyorum diyebilmektir, tavsiye ederim.

HABERE YORUM KAT