Hayat kadınları sokakta kaldı:  Meslek Birliği’nden seks işçileri için bağış talebi

Hayat kadınları sokakta kaldı: Meslek Birliği’nden seks işçileri için bağış talebi

Almanya'da sıkılaştırılan korona önlemleri kapsamında kasım ayı başında restoran ve gece kulübü gibi acil olmayan diğer işletmelerle birlikte genelevler de kapatıldı. Seks işçileri sokakta kaldı.

Yeni önlemlerin olumsuz etkilediği sektörler arasında yer alan seks işçiliğinin toplumun sağlığını yakından ilgilendiren bir çıkmazda olduğuna dikkat çekildi. Meslek örgütünün kurduğu acil yardım fonundaki  150 bin avro şimdiden tükendiği, sektörün devlet yardımına ve bağışlarına bağımlı hale geldiği kaydedildi. 

Erotik ve Cinsel Hizmetliler Meslek Birliği, seks işçileri için bağış ve devlet yardımı talep etti. Birlikten yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: 

“Yenilenen tecrit, ayakta durma mücadelesi verenleri en sert şekilde vurdu. Vergi numarası olan ve Almanya'da kayıtlı bulunan seks işçileri, tek başına serbest meslek sahibi olarak korona yardımı için başvurabilirler. Ancak birçok meslektaş için durum böyle değil. Hükümetten yardım  istiyoruz. Birliğimizin korona döneminde kurduğu 150 bin avro tutarında acil yardım fonu şimdiden tükendi. Tencere artık boş ve etkilenen insanlar yasadışı olarak çalışmaya devam etmek zorunda kalıyor. Almanya'da ikamet etmeyen seks işçilerinin çoğu korona nedeniyle genelevlerde yaşıyorlardı. Şimdi bunlar da kapatıldığından bu yana  sokakta yaşıyorlar. Şu anda kendi ülkelerine de dönemiyorlar, giriş yasakları var ve çoğunun da zaten seyahat için parası yok.”

BAĞIŞ KAMPANYASI AÇILDI

Birlik internet üzerinden bağış kampanyasına çağrıda bulunuyor. Katolik Kadınların Sosyal Hizmetleri, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, birçok hayat kadınının birdenbire sıraya girerek yiyecek yardım paketlerini almak istediklerini bildirmişti.  

Federal Almanya’da genelevler yaklaşık 20 yıldır yasal. Bu ülkedeki seks işçileri “serbest meslek erbabı” olarak sınıflandırılıyor ve vergi ödüyor. Hükümetin pandemi sırasında serbest meslek çalışanlarına yardım amaçlı oluşturduğu destek fonundan finansal destek almaya teorik olarak hakları var.

+49 – BERLİN

HABERE YORUM KAT