Hayal ve gerçek: Cem Özdemir “profesyonel futbolun demokratikleştirmesini” istedi

Hayal ve gerçek: Cem Özdemir “profesyonel futbolun demokratikleştirmesini” istedi

Yeşiller hareketinin simge isimlerinden Cem Özdemir, futbolcuların astronomik transfer paralarının sorgulanmasından yana görüş belirtti. Türkiye kökenli Alman milletvekiline göre, futbolcuların milyonları, toplumdaki adalet duygusunu zedeliyor. 

Korona günlerinde gelirlerinde komik denecek kadar simgesel kesintilere gidilen milyoner futbolcuların, artık bir adalet sorunu haline geldiği savunuldu. Yeşiller Partisi milletvekili Cem Özdemir, Alman futbolunun bir reforma ihtiyacı olduğunu ileri sürdü. 

Yerel Mannheimer Morgen gazetesinin sorularını yanıtlayan Özdemir, futbolcuların astronomik rakamlar elde etmesini eleştirdi. Böyle astronomik rakamların insanların adalet duygusunu zedelediğini ileri süren Özdemir, “Bu tür astronomik tutarlar, bugün adalet sorusunu sorduruyor” dedi. 

Futbol dahil işlerin artık “zıvanadan çıktığını” hatırlatan VfB Stuttgart taraftarı Özdemir, “Burada birçok şey devam böyle ederse, bu, futbola hiç iyi gelmez” derken, Alman profesyonel futbolunun büyük bir reforma ihtiyacı olduğunu savundu. Bu reform ihtiyacını korona krizinin açığa çıkardığını ileri süren Yeşil politikacı, futbolcu maaşlarında şimdilerde simgesel ölçekte kesintiye gidildiğini, ama bunun böyle devam edemeyeceğini belirtti. Özdemir, reform yapılmasını, ancak bu yapılırken de Alman Birinci Ligi “Bundesliga”nın Avrupa’daki rekabet gücünün tehlikeye düşürülmemesini istedi.  

Cem Özdemir’e göre, özellikle bazı taraftar kesimlerinin bu ilerleyen ticarileşme nedeniyle yaşadıkları yabancılaşmaya karşı bir etki yaratılması gerekiyor. Özdemir, “Almanya’daki profesyonel futbolun demokratikleştirilmesi üzerine konuşulması şarttır. Oyun ve takımlar taraftarlara aittir” dedi. 

+49-STUTTGART

 

 

HABERE YORUM KAT