Havada panik anları: Yolcu uçuş sırasında kapıyı açtı!

Havada panik anları: Yolcu uçuş sırasında kapıyı açtı!

Güney Kore'nin önde gelen havayolu şirketlerinden Asiana Airline Inc., bir yolcu tarafından uçağın havadayken acil çıkış kapısının açılması üzerine, bu koltuklar için bilet satışını durdurma kararı aldı.

Asiana Airlines tarafından yapılan açıklamada, 26 Mayıs tarihinde Jeju Adası'ndan kalkan bir uçağın iniş sırasında bir yolcu tarafından acil çıkış kapısının açıldığı belirtilerek, "A321-200" tipi uçaklardaki acil çıkış kapılarına yakın koltuklar için bilet satışının yapılmayacağı ifade edildi.

Açıklamada, uçağın tamamen dolu olması durumunda bile acil çıkış kapılarına yakın koltuklar için bilet kesilmeyeceği vurgulandı.

Diğer havayolu şirketleri olan Air Seoul Inc. ve Air Premia Co. gibi şirketlerin de acil durum kapılarına yakın koltuk satışını askıya alma düşüncesinde oldukları bildirildi.

Bir havayolu şirketinin ismi açıklanmayan yetkilisi ise yaptığı açıklamada, acil çıkış kapısına yakın koltuklardaki yolcuların, acil durumda diğer yolculara yardımcı olmak için orada bulunduklarını ve Asiana'nın bu olaya aşırı tepki gösterdiğini ifade etti.

Güney Kore Ulaştırma Bakanlığından yapılan açıklamada ise bu tür önlemlerin havayolu şirketlerinin kendi kararına bağlı olduğu ve havacılık otoritelerinin düzenlemelerine dayanmadığı belirtildi.

Güney Kore'de uçağın iniş sırasında kapısını açan yolcu, "havasız kaldığı için uçaktan hızla inmeye çalıştığını" savunmuştu. Şüpheli, polis tarafından havacılık güvenlik kanunlarını ihlal ettiği gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

33 yaşındaki şüpheli yolcu ifadesinde, işsiz kalması nedeniyle son zamanlarda stresli günler geçirdiğini belirterek, "havasız kaldığı için uçaktan hızla inmeye çalıştığını" söylemişti. Suçlu bulunması halinde ismi açıklanmayan kişinin 10 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabileceği belirtiliyor.

Jeju Adası'ndan kalkan uçağın kapısının Daegu Uluslararası Havalimanı'na inerken bir yolcu tarafından açılması, diğer yolcular tarafından görüntülenmiş ve uçaktaki 194 yolcudan 12'si hafif şekilde yaralanmıştı.

HABERE YORUM KAT