Hastalığa daha az yakalanıyorlar ama: Koronanın asıl kaybedeni onlar

Hastalığa daha az yakalanıyorlar ama: Koronanın asıl kaybedeni onlar

Türk asıllı Alman psikiyatrist, psikoterapist ve halk sağlığı uzmanı Dr. Elif Cındık-Herbrüggen korona nedeniyle öğrencilerin eğitimlerinin büyük zarar gördüğünü söyledi.

Münih’teki Nöropsikiyatri Merkezi (Neuro-Psychiatrisches Zentrum-NPZR) kliniğinin sahibi ve yöneticisi Dr. Elif Cındık-Herbrüggen, salgın sürecinde eğitime dair önemli değerlendirmelerde bulunmaya devam ediyor.

Almanya’da okullarda korona tedbirleri çerçevesinde her eyalette farklı uygulamalar söz konusu olduğunu kaydeden  Dr. Cındık-Herbrüggen, NPZR’in YouTube kanalında özetle şu bilgilere yer verdi:

“Bir dizi diziler ışığında Almanya’da eğitim devam ediyor. Temassız oyunlar oynanıyor, okula velilerin girmesine izin verilmiyor. Bazı okullarda haftada iki gün dijital öğrenim görüyorlar. Sınıfta sıralar arası sosyal mesafeye dikkat ediliyor.

ÇALIŞAN ANNELER ZOR DURUMDA

Almanya’da annelerin genelde büyük bir kısmı aynı zamanda çalışıyor. Korona nedeniyle bazı okullar ise kapatıldı. Ancak evden eğitim gören çocukların dijital öğrenim için tüm araç ve gereçlere sahip olması da gerekiyor. Kimi çocukların bu tür ihtiyaçları halen devam ediyor.

image001-2.jpg

Nöropsikiyatri Merkezi (Neuro-Psychiatrisches Zentrum-NPZR) kliniğinin

sahibi ve yöneticisi Dr. Elif Cındık-Herbrüggen

EKSİK ALMANCA BİLGİSİ

Anne ve baba, çocuğun derslerine gerektiği şekilde yardımcı olamayabiliyor. Hatta Almancaları da yetersiz olabiliyor. Dolayısıyla çocuklar ve gençler salgından direkt olarak daha az etkileniyor olsa da, eğitim açısından dezavantajlar söz konusu. Tuvaletler ve lavaboların sayısının yetersiz olduğunu, dezenfektanların eksik kaldığını duyuyorduk. Öğretmenler sendikası da uyarılarda bulunmuştu. Bu konuyla ilgili eğitimde bütçe ayrıldı ve tedbirler alındı.”

Münih’te iki kliniği yöneten Dr. Elif Duygu Cındık-Herbrüggen “Covid-19” sürecinde Almanya ve Türkiye’de birçok haber programlarına davet ediliyor.

+49 – MÜNİH

KAPAK FOTO Annie Spratt on Unsplash

HABERE YORUM KAT