Harvard ortadan ikiye bölündü

Harvard ortadan ikiye bölündü

Harvard Üniversitesi öğrencilerinin kampanyası, eski mezunları kızdırdı. ABD'nin ünlü üniversitesinde 34 öğrenci derneği, Filistin'deki yıllarca süren işgal sonrasında "tüm şiddet olaylarını İsrail rejimine yüklüyoruz" şeklinde ortak açıklama yayınladı.

Harvard Üniversitesi'nin önde gelen mezunları, bu açıklamayı kınadı ve okuldaki öğrencileri, Gazze'deki gelişmeleri İsrail'e bağlayan bu Filistin yanlısı kampanya konusunda tepki göstermeye çağırdı. Eski rektörlerden ve Maliye Bakanı Lawrence Summers da üniversite yönetimini eleştirdi ve Harvard'ın tarafsız görünmesine olanak tanıyan bir sessizliği desteklemesini eleştirdi.

Euronews'in aktardığına göre cumhuriyetçi senatör Ted Cruz da eski mezunlar arasında yer alarak, öğrenci derneklerinin Filistin yanlısı açıklamalarını savunulamaz bulduğunu belirterek üniversiteyi sorguladı.

34 öğrenci derneği tarafından yapılan ortak açıklamada, Filistin'deki uzun süren işgalden sonra "İsrail rejimini şiddet olaylarından sorumlu tuttukları" belirtildi ve "aparteid (ırk ayırımı yapan) rejimin tek suçlu olduğu" iddia edildi.

Müslüman, Filistinli, Musevi ve siyahi öğrencileri bir araya getiren bu koalisyona katılan 34 öğrenci derneği, kampanyaya ne kadar öğrencinin imza attığı konusunda net bir bilgi vermedi.

Harvard Üniversitesi yönetimi ise Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırılarının yol açtığı ölüm ve yıkım nedeniyle üzüntülerini dile getirdi, ancak öğrencilerin imza kampanyasına herhangi bir atıfta bulunmadı.

HABERE YORUM KAT