Hannover'de hırsızlık girişimi: Kaç yaşında olduğuna inanamayacaksınız...

Hannover'de hırsızlık girişimi: Kaç yaşında olduğuna inanamayacaksınız...

Bir hafta önce, Hannover'de özellikle sıra dışı bir hareket polisi şaşırttı: küçük bir çocuk bir bankaya girerek soygun girişiminde bulunmaya çalıştı.

Hannover polisi, Garbsen'deki bir bankada bir çocuğun teşebbüs ettiği banka soygununu aydınlattı. Müfettişler, 16 yaşındaki bir çocuğun 11 ve 7 yaşındaki erkek kardeşlerini büyük miktarda nakit çalmak için kullandığı iddia edildi. En küçüğünün, suçun işlendiği 1 Mart günü bankada bulunan kişi olduğu söyleniyor.

Elinde bir çantayla bankaya giren küçük çocuk, soygun girişimi sırasında çalışanlardan nakit para istedi ve ganimetin teslim edilmemesi halinde şiddet uygulamakla tehdit etti. Kısa bir süre sonra çocuk tekrar bankadan çıktı ancak çıkarken çantayı geride bıraktı.

Müfettişler, çanta  ve video gözetiminin yardımıyla, üç zanlıyı teşhis edebildiler. En büyük ağabey, valizi on bir yaşındaki çocuğun almasına izin vermiş ve bir gün sonra yedi yaşındaki çocuğu bankaya göndermişler. Anne ve babanın evinde yapılan aramada polis çeşitli delillere el koydu.

Reşit olmayan failler şimdi şiddetli yağmacı şantaj girişiminde bulunmakla suçlanıyor. Yetkililer 16 yaşındaki çocuğu gözaltına aldı -ncak yetkililer, ihbar koşulları altında serbest bırakıldığını söyledi. İki küçük erkek kardeşi, halen cezai sorumluluk altında oldukları için cezai kovuşturma ile karşı karşıya değiller. 

HABERE YORUM KAT