Hannover'da suç oranları tavan yaptı!

Hannover'da suç oranları tavan yaptı!

Hannover Polis Departmanı 2022 suç raporunu açıkladı.

Hannover polis departmanı 2022 yılına ait polis suç istatistiklerini (PKS) cuma günü sundu. Rapora göre toplam suç sayısı bir önceki yıla göre yüzde 12,5 arttı. İstihbarat oranı 3,22 puan düşerek yüzde 60,63 oldu. Özellikle, mala karşı suçların ve kalpazanlığın yanı sıra dolandırıcılığın sayısı artmış ve bu da pek çok çözülmemiş davaya yol açmış olabileceği söyleniyor.

Soygun, saldırı ve kişi hürriyetine karşı suçlar gibi vahşi suçların sayısı bir önceki yıla göre yüzde 24,13 arttı. Genel olarak, PD geçen yıl 108.375 cezai suç kaydetti.

Hannover Polis Şefi Volker Kluwe, "12 ay içinde, rakamlar tarihi bir dipten tarihi bir yüksekliğe çıktı" dedi. Bu, saldırgan olma isteğinin artmasıyla başlar ve bu genellikle fiziksel tartışmalara yol açar. Kluwe, "Silahlar kullanıldığında bunun ciddi sonuçları oluyor," diye devam etti.

PKS raporuna göre aile içi şiddet vakalarının sayısı da yüzde 15,3 arttı. 4.414 mağdur suçu ve 1.122 mağdur olmayan suç dahil olmak üzere toplam 5.566 aile içi şiddet vakası kaydedildi. 4.719 kurbanın yüzde 71,14'ü kadındı. Önleyici tedbirler almak için PD Hannover, "aile içi şiddet" konusunda kampanyalar ve sergiler planlıdığını açıkladı.

Bıçaklı saldırılar önemli ölçüde artıyor

Hannover bölgesinde bir önceki yıla göre yüzde 33,45 artışla 786 bıçaklı saldırı vakası meydana geldi. Bıçaklı saldırılar ve diğer ciddi ölüm suçlarındaki artış nedeniyle, Hannover şehri, şehir merkezinin belirli bölgelerinde silah ve tehlikeli nesnelerin taşınmasını yasaklayan bir yasak bölge ilan etti.

Hırsızlık olaylarında bir önceki yıla göre yüzde 43,40'lık artış yaşandı ve özellikle Mitte bölgesi etkilendi. PD Hannover bu alanı bir öncelik olarak belirlemiştir.

Çocuk ve gençlik suçları alanında daha fazla cezai suç

PKS ayrıca 2022'de 2019'dan bu yana ilk kez çocuk ve gençlik suçlarında artış olduğunu gösteriyor. Toplam 5.389 çocuk suç işledi (yüzde +28,34). Güvensizlik duyguları ve öğrenilmemiş çatışma yönetimi stratejileri gibi sosyo-psikolojik faktörler de olası nedenler olarak belirtilmektedir.

Klan suçları alanında, Hannover bölgesinde de vaka sayısında artış kaydedildi. Bir polis sözcüsü, "2022 raporlama yılında, klan tanımı altında 15 geniş aile kaydedildi ve burada bireysel aile üyeleri, bilinen suçların zanlısı olarak tanımlanabildi" dedi. Clan 360° projesi, suçlu klan yapılarıyla mücadeleye yardımcı olmayı amaçlar ve suç yapılarının analizinin yanı sıra bilgi aktarımı, ağ oluşturma, eğitim ve ileri eğitim içeriyor.

Artı49

HABERE YORUM KAT