Hannover'da film sahnesini aratmayan anlar! 10 yaşındaki çocuk direksiyona geçti...

Hannover'da film sahnesini aratmayan anlar! 10 yaşındaki çocuk direksiyona geçti...

Hannover'deki Messeschnellweg'de 66 yaşındaki adamın aniden direksiyonda bayılması üzerine on yaşındaki yolcu direksiyona geçmek zorunda kaldı.

Hannover Polis Departmanı tarafından bildirildiği üzere, çocuk, direksiyonu cesurca kavrayarak ciddi bir trafik kazasını önlemiş olabilir...

66 yaşındaki büyük amcası ile birlikte, on yaşındaki çocuk salı günü Messeschnellweg'de, sürücü, bilincini ve arabanın kontrolünü kaybettiğinde Celle yönündeydi. Çocuk durumu fark ettiğinde, hızlı bir şekilde direksiyonu devraldı.

Polisin yaptığı açıklamaya göre, sürücünün acil durumu sonucu araç kontrolsüz bir şekilde saatte 150 kilometre hıza ulaştı. Bununla birlikte, on yaşındaki çocuk arabayı yolda tutmayı başardı ve asfaltın tüm genişliğini kullandıktan sonra Pferdeturm çıkışına yönlendirdi.

Genç sürücü, dikkat çekici sürüş tarzı nedeniyle kamyonunu sert bir şekilde frenlemek zorunda kalan 44 yaşındaki bir kişiden destek aldı. 

Çocuk, araç bir sette durmadan önce şerit ayırıcıdan, sınırlayıcı bir direğe ve sağ taraftaki beton bir tabandan kaçınmayı başardı. Kamyon şoförü ve diğer yol kullanıcıları, kaza yapan iki kişinin araçtan çıkmasına yardım etti ve kurtarma ekipleri gelene kadar 66 yaşındaki adama ve çocuğa ilk müdahaleyi yaptı.

10 yaşındaki çocuk olayda hafif yaralandı, ancak tıbbi tedavi gerektirmedi. Polis çocuğu annesine teslim etti. Her ikisine de psikolojik yardım teklif edildi.

Küçük kurtarıcının amcası hastaneye kaldırıldı. Polis raporuna göre, hayati tehlikesi bulunmuyor ancak, hakkında ihmal nedeniyle yaralama soruşturması başlatıldı.

Fotoğraf: Unsplash - julianhochgesang

HABERE YORUM KAT