Hangi ülkeler ''çapraz aşılama'' kabul etmiyor ?

Hangi ülkeler ''çapraz aşılama'' kabul etmiyor ?

Çapraz aşılama yöntemiyle iki doz aşı olmuş vatandaşlar için seyahatlerde bir engel var mı ? Bazı ülkeler çapraz aşılamayı girişlerde kabul etmiyor.

Çapraz aşı olan herkes yurtdışında "tam aşılanmış" olarak kabul edilmiyor. Malta, turizm dergisi "fvw" tarafından bildirildiği üzere, çapraz aşıları tanımadığını açıklayan ilk AB ülkesi oldu. Bu diğer ülkeler için de geçerli olabilir mi? 

AB'nin geri kalanı için geçerli olan nedir?

Birçok AB Üyesi ülke, "tam aşılı" kişiler için giriş düzenlemelerini şimdiden kolaylaştırdı. Bununla birlikte, yalnızca AB'de onaylanan dört aşıdan biri (AstraZeneca, Biontech, Johnson & Johnson ve Moderna) uygulanmışsa aşılanmış sayılır. Seyahat edenler yeterli aşı korumasına sahip olduklarını kanıtlayabilirlerse, ülkeye girdiklerinde artık bir teste (çoğu ülke için) tabi tutulmuyorlar. Avrupa Birliği de haziran ortasında çapraz aşı (karıştır ve eşleştir aşısı olarak da bilinir) olan kişilerin "tam aşılı" sayılmasına karar verdiğinden, giriş kısıtlamaları onlar için de geçerlidir.

Çapraz aşı ile Türkiye'ye seyahat etmek mümkün mü?

Türkiye Turizm Ofisi yaptığı açıklamada: "Türkiye, aşı üreticisine göre giriş düzenlemeleri açısından farklılaşmamaktadır. Buna göre çapraz aşı olan kişiler, aşı olanlarla aynı muameleye tabi tutulmaktadır'' ifadelerini kullandı.

Çapraz aşı tanınmazsa ne olur?

Çapraz aşılar bir eyalette tanınmazsa, ilgili kişiler orada "aşılanmamış"olarak kabul edilir. Daha sonra, ülkenin aşılanmamış kişiler için uyguladığı giriş kuralları geçerlidir (aşılanmış ve aşılanmamış/İyileşmemiş olanlar için farklı kurallar geçerlidir). Genellikle negatif sonuçlu bir korona testi (PCR veya hızlı test) veya karantina gerekmektedir.

 

HABERE YORUM KAT