Hamm’da okulu aşı merkezi yaptılar: Koridorlarda düzinelerce insan aşılanacak

Hamm’da okulu aşı merkezi yaptılar: Koridorlarda düzinelerce insan aşılanacak

Korona ile mücadele kapsamında Almanya da aşı merkezleri kurmaya başladı. Kuzey Ren-Vesfalya eyaletinde 15 bine yakın Türkiye kökenlinin yaşadığı 200 bin nüfuslu Hamm’daki bir okulda “aşı merkezi” açılıyor.

Hamm Belediyesi’nden yapılan açıklamalara göre Marker Allee 20, 59063 Hamm adresindeki Friedenschule (Barış Okulu) adlı okul, aşı merkezi olarak kullanılacak. Hamm’daki Korona Aşı Merkezi’nin aralık ayı ortasında tamamlanması planlanıyor. 

img-7744.jpeg

Hamm’daki Türk toplumu için de önemli olan bu bilgiyle, aşılamanın kısa bir süre sonra başlayacağına dair umutlar artmış oldu. Korona Aşı Merkezi 15 Aralık 2020’de tam hazır olacak. Belediye, bu merkezin birkaç ay boyunca faaliyette kalacağını duyurdu. Söz konusu okulda aynı anda koridorlarda da düzinelerce insan aşılanacak. İlk aşılama aşaması tamamlanır tamamlanmaz, aşılar daha sonra da aile hekimleri tarafından muayenehanelerinde yapılacak. 

AŞI İKİ AŞAMALI OLACAK

Korona aşısı 14 günlük bir zaman aralığı ile iki aşamalı olarak yapılacak. Aşılar gruplar halinde  yapılacak. İlk aşı bir salonda, ikincisi ise diğer salonda yapılacak. Belediyeden çarşamba günü yapılan açıklamaya göre, amaç aşılamanın hızlı bir biçimde tamamlanması ve salonlar önünde uzun kuyrukların oluşturulmaması.

Aşılama merkezine ek olarak, yatalak olan hastaların kaldıkları yerlere de gezici-mobil aşılama ekipleri giderek, bu insanları aşılayacaklar. 

img-7748.jpeg

BİR ÜCRET ÖDENMEYECEK 

Kuzey Ren Vesfalya (NRW ) Başbakanı Armin Laschet’e katıldığı bir sabah programında bir WDR dinleyicisi tarafından vatandaşların aşı için bir ücret ödemek zorunda olup olmayacakları sorulduğunda, “Aşılar ücretsiz olmalı. Benim bilgime göre de yüzde 99.9 ücretsiz olacaktır” dedi.

MEHMET TANLI - HAMM

HABERE YORUM KAT