HAMD’da yeni dönem: Genel kurulda kardeşlik ve birlik vurgusu

HAMD’da yeni dönem: Genel kurulda kardeşlik ve birlik vurgusu

Almanya’da Hataylılar, Adanalılar ve Mersinlileri buluşturan Stuttgart HAMD Derneği genel kurulunu yaptı. Gazeteci ve yayıncı Salih Şahin yeniden başkan seçildiği genel kurulda kardeşlik mesajları verildi.

Stuttgart HAMD Kültür Derneğinin Olağan Genel Kurulu, dernek kokalinde gerçekleşti. Kahvaltılı toplantıya Avrupa Arap Alevi Federasyonu (EFAA) Başkanı ve Din İstişare Kurulu üyesi Şeyh Yusuf Günaşan, Mannheim Akdeniz Sosyal Kültür Derneği (ASKD)  Başkanı Şadan Deveci, Hamd Kültür Derneği Başkanı Salih Şahin ve üyeler katıldı. Divan Başkanlığına eski Mannheim ASKD Dernek Başkanı Ahmet Bargu, Divan üyeliğine Figen Boğa ve Hakan Oymak seçildi.

Gazeteci ve yayıncı Salih Şahin en yüksek oyu alarak Stuttgart Hamd Başkanlığına yeniden seçildi

Muhasip Habip Yunus'un mali raporu ve Başkan Salih Şahin’in faaliyet raporunu okumasından sonra yönetim kurulu oybirliği ile aklandı. 7 asil YK üyesi, 2 yedek YK üyelik ve 2 gençlik kollarından oluşan 11 kişilik yönetim kuruluna girmek için 15 üye aday oldu. Üyelerden en çok oyu alan Salih Şahin yönetim kuruluna seçilen üyeler tarafından tekrar başkanlığa getirildi. 

KONFEDERASYON HEDEFİ

Başkan Salih Şahin yaptığı teşekkür konuşmasında şunları söyledi: 

“Tekrar Başkanlığa layık gören üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Kültürümüzü yaşamak ve yaşatma amacıyla çalışmalarımız devam edecek. Bölgemizde birlik, beraberlik ve barışı koruyacağız. Bundan sonra hedefimiz Avrupa’da var olan 40'ı aşkın derneğimizin gençlerimize, ailelerimize, toplumumuza daha verimli hale gelmeleri için destek olmaktır. Bunun için Avrupa'da var olan Federasyonlarımızın, Federasyonlar Birliği veya Konfederasyon çatısı altında toplanmasını sağlamak ve bu birlikteliğin gerçekleşmesi için yoğun çaba sarfetmek olacaktır.” 

EFAA Federasyon Başkanı ve Din İstişare Kurulu üyesi Şeyh Yusuf Günaşan yaptığı konuşmada “Federasyon olarak amacımız derneklerimizde Ehli Beyt sevgisini, kardeşliği, Birliği ve beraberliği yaşatmaktır” dedi.

Yönetim kurulu ve diğer birimlere seçilenler şöyle:

Yönetim Kurulu: Salih Şahin - Başkan, Ersin Oğul - Başkan Yardımcısı, Habip Yunus – Muhasip, Yusuf Aslan - Genel Sekreter, Emir Yıldız – Katip, Mehmet Diker - Bölge Koordinatörü, Çetin Nemez – Sözcü,  Mehmet Düşer - Muhasip Koordinatörü, Şeyh Muhittin Düşer - Din İstişare Kurulu Koordinatörü.

Gençlik Kolları Başkanlığı: Acar Şahin - Bölge Koordinatörü, Hakan Oymak - Genel Sekreter

Denetleme ve Disiplin Kurulu: Ali Şahin, İlyas Ünal, Kadir Taş

+49 – STUTTGART

HABERE YORUM KAT