Hamburg'ta "Türkiye Yüzyılı" panel serisinin 3'üncüsü düzenlendi

Hamburg'ta "Türkiye Yüzyılı" panel serisinin 3'üncüsü düzenlendi

Almanya'da düzenlenen "Türkiye Yüzyılı" panel serisinin üçüncüsü Hamburg'ta yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca Almanya'da düzenlenen "Türkiye Yüzyılı" panel serisinin 3'üncüsü Hamburg'ta gerçekleştirildi.

Panelde, Türkiye Marka Ofisi Koordinatörü Nur Özkan Erbay, gazeteci Zafer Şahin, akademisyenler Hasan Basri Yalçın ve Taceddin Kutay, Türkiye'nin son 20 yılda geldiği noktayı ve gelecek hedeflerini anlattı.

Programın moderatörlüğünü yapan Muhammed Ali Uçar, "Türkiye Yüzyılı" kavramının Türkiye'nin nereden nereye geldiğini gösteren bir slogan olduğunu söyledi.

Türkiye Yüzyılı'nın birçok alt başlığı bulunduğunu belirten Uçar, bu başlıkların sürdürülebilirlik, huzur, başarı, istikrar, üretim, verimlilik, dijitalleşme ve iletişimden oluştuğunu dile getirdi.

Türkiye Marka Ofisi Koordinatörü Erbay, Türkiye markasının ulaşılamaz bir hedef olmadığını belirterek, "Türkiye markasını biz akıllarda, zihinlerde manevi anlamda bunun altını doldurabilecek bir Türkiye'nin hikayesini yazmak için kurduk." dedi.

Türkiye'nin bulunduğu topraklarda tüm insanlık medeniyetine ait bir miras olduğunu vurgulayan Erbay, Türkiye'nin kaydettiği ivmenin artık durdurulamayacağının altını çizdi.

Erbay, "Türkiye, artık dünyanın cazibe merkezi ve kültürel bir güç. Artık her sabah uyandığınızda Türkiye'de yeni bir müjde almanız normal hale geldi. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında bu ivme daha da artacak." diye konuştu.

Türkiye Marka Ofisi Koordinatörü Erbay, Türkiye'nin 2023 hedeflerine büyük başarılarla ulaştığını, 2071 hedeflerine de bu başarılarla ulaşmayı ümit ettiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT