Hamburg Hak Eşitliği Anlaşması: Üniversitede Alevilik kürsüsü büyüyor

Hamburg Hak Eşitliği Anlaşması: Üniversitede Alevilik kürsüsü büyüyor

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu'nun (AABF) bundan 8 yıl önce imzaladığı Hamburg Hak Eşitliği Anlaşması kapsamında kurulan Hamburg Üniversitesi Dünya Dinler Fakültesi'nde Alevilik Kürsüsü büyümeye devam ediyor.

AABF söz konusu anlaşma çerçevesinde 8 yıl önce “Üniversitelerde Alevilik Anabilim Dalı” açılması hakkını elde etmişti. Beş yıl önce ise kurulan kürsü bir profesör kadrosuyla başlamıştı. AABF’den yapılan açıklamaya göre yoğun çabalar sonucunda kürsü personeli, iki profesör ve bir yardımcı doçentlik olmak üzere üç kadroya çıkarıldı. Öğretmen adaylarını ve öğrencileri kürsüye başvurmaya çağıran açıklamada özetle şöyle denildi:

“Aleviliğin bilimsel olarak  araştırılması ve üretilen bilgilerin kamuoyuyla paylaşılması, bu alanda öğrenciler yetiştirilmesi çok önemli. Cemevlerimiz bu konuda özel çaba harcamaya ve bu çok değerli kazanıma sahip çıkmaya davet ediyoruz. Ne kadar çok öğretmen adayı ve üniversite öğrencisi başvuru yaparsa o kadar güçlü bir kürsüye sahip olmuş olacağız.

 FOTO: Universitaet Hamburg

Ayrıca, Hamburg Üniversitesi'nde Alevilik bölümünü okuyanların (diğer bir öğretmenlik branşı ile birlikte) öğretmen olarak atanmaları kesin olacak. Almanya'da üniversiteye gitme koşullarını yerine getiren ve liseyi bitirmiş gençlerimiz Hamburg Üniversitesi'ne başvurabilirler.”

Ayrıntılı bilgi şu linkten alınabilir: 

https://www.awr.uni-hamburg.de/ueber-awr/aktuelle-meldungen/ausschreibungen-professuren-2020.html

 

+49 – HAMBURG

FOTO: Universitaet Hamburg

 

HABERE YORUM KAT
1 Yorum