Hamburg 'bedava kıyafet' çağrısı yüzünden karıştı... 200 genç polisle karşı karşıya geldi!

Hamburg 'bedava kıyafet' çağrısı yüzünden karıştı... 200 genç polisle karşı karşıya geldi!

Tiktok üzerinden yapılan Hamburg'da bir mağazada bedava kıyafet verileceği çağrısı ortalığı karıştırdı. Mağazanın önünde toplanan gençlere polisin müdahale etmesi sonucunda tutuklamalar oldu.

Hamburg Polisi'nin yaptığı açıklamaya göre sosyal medya kullanıcılarına Reternity adlı bir moda markası tarafından Mönkebergstrasse'de ‘bedava kıyafet’ etkinliği kontrolden çıktı.  

Polis, hediye dağıtımı olarak sunulan etkinliğe katılan yüzlerce kişinin şiddetli bir şekilde davranış sergilediğini ve birçok mağazanın zarar gördüğünü bildirdi. Mağazalardaki camların kırıldığı, dükkanlara zarar verildiği ve hatta bir markette ürünlerin çalındığı bildirildi.

Reternity markası, TikTok hesabından yaptığı açıklamada, olayın planlandığı gibi gitmediğini ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınmadığını kabul etti. Marka, yaşanan olumsuzluklardan dolayı özür diledi ve herhangi bir maddi zararın tazmin edileceği sözünü verdi.

Polis, yaşanan olayla ilgili soruşturma başlattı ve etkinliği organize edenler hakkında yasal işlem yapılacağını açıkladı. Etkinliğe katılan 200 kişiden bazıları gözaltına alındı.

Artı49

 

 

HABERE YORUM KAT